ΑρχικήsecurityΥπάλληλος στην πρεσβεία των ΗΠΑ έκανε hacking σε γυναίκες

Υπάλληλος στην πρεσβεία των ΗΠΑ έκανε hacking σε γυναίκες

hacking-images

Ένας πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε γυναίκες και αποσπούσε σεξουαλικό υλικό από αυτές μετά από hacking στα emails τους.

Ο Michael Ford, ο οποίος εργαζόταν στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, ομολόγησε την ενοχή του σε εννέα κατηγορίες για κυβερνο-καταδίωξη, επτά από hacking από υπολογιστή και μια εξαπάτηση.

Τα θύματά του ήταν μέλη αδελφοτήτων σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και επίδοξα μοντέλα. Ο Ford χρησιμοποιούσε τα στοιχεία που μάθαινε μετά το hacking στις γυναίκες για να βρει νέα θύματα.

Γυμνές Γυναίκες

Ο 36χρονος, από την Ατλάντα, στην αμερικανική πολιτεία της Γεωργίας, παρουσιαζόταν ως προσωπικό τεχνικής υποστήριξης από μια γνωστή εταιρεία και έστελνε μηνύματα σε χιλιάδες πιθανά θύματα. Προσποιούμενος ότι είναι μέλος της ανύπαρκτης ομάδας διαγραφής λογαριασμού, τους έλεγε πως οι λογαριασμοί τους θα έκλειναν, εκτός αν του έστελναν τους κωδικούς τους.

Στη συνέχεια έμπαινε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους σε αναζήτηση εκτεθειμένων φωτογραφιών και άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις σπιτιού και εργασίας, πληροφορίες για το επάγγελμα και λεπτομέρειες σχετικά με τα μέλη της οικογένειας.

Χρησιμοποιούσε τις εν λόγω πληροφορίες για να απειλεί για περισσότερο σεξουαλικό υλικό, όπως βίντεο από τις γυναίκες να γδύνονται σε δοκιμαστήρια, σε πισίνες και σε καταστήματα. Αν αρνούνταν, ο Ford απαντούσε με κλιμάκωση των απειλών που περιλάμβαναν μηνύματα όπως: “Μην ανησυχείτε, δεν είναι πως ξέρω πού ζείτε!” Εξέθετε επίσης φωτογραφίες των γυναικών online ή τις έστελνε στους φίλους και την οικογένειά τους.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2013 και Μαΐου 2015, ενώ απασχολούνταν στην πρεσβεία, έκανε hacking σε περισσότερους από 400 online λογαριασμούς που ανήκουν σε τουλάχιστον 200 θύματα και προώθησε τουλάχιστον 1.300 μηνύματα στον εαυτό του από τους λογαριασμούς αυτούς.

Συνελήφθη το Μάιο στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Λονδίνο, είχε κατηγορηθεί τον Αύγουστο και αρχικά δεν ομολόγησε την ενοχή του μέχρι το Σεπτέμβριο.

Θα καταδικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου του 2016.Οι κυβερνο-καταδίωξη και το hacking επισύρουν το κάθε ένα το ανώτατο όριο πέντε χρόνια φυλακή, ενώ η εξαπάτηση επισύρει μέχρι και 20 χρόνια στη φυλακή. Κάθε μία από τις 17 επιβαρύνσεις τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι $ 250.000 (£ 165.000).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS