Αρχικήsecurity20χρονος φοιτητής ομολογεί την ενοχή του για τη δημιουργία spy app

20χρονος φοιτητής ομολογεί την ενοχή του για τη δημιουργία spy app

20χρονος φοιτητής ομολογεί πως έφτιαξε κατασκοπευτικό app για συσκευές Android

Ένας 20χρονος φοιτητής του Carnegie Mellon University ομολόγησε την ενοχή του για την δημιουργία και πώληση κακόβουλου λογισμικού, το οποίο επιτρέπει τρίτους να έχουν απομακρυσμένο έλεγχο κινητών Google Android, συμπεριλαμβανομένων των καμερών των τηλεφώνων για να κατασκοπεύουν τους ιδιοκτήτες τους.

20χρονος φοιτητής ομολογεί την ενοχή του για τη δημιουργία spy app

Ο Morgan Culbertson, κάτοιοκος του Churchill, θα καταδικασθεί σε 10 χρόνια φυλάκισης και σε επιβολή προστίμου ύψους $250,000 δολαρίων όταν θα γίνει η δίκη του στις 2 Δεκεμβρίου αυτό το χρόνο. Παρόλο αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν πως τόσες πολλές συσκευές μολύνθηκαν από το κακόβουλο λογισμικό μετά την εμφάνισή του ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή στο Pittsburgh.

Λέγεται ότι, εάν το τηλέφωνό κάποιου μολυνθεί από το app, μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση από τρίτους και να χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύσουν κρυφά τον ιδιοκτήτη του, να πάρουν τις εικόνες του εν αγνοία του. Το  app  καταγράφει επίσης κλήσεις, μηνύματα κειμένου και έτσι μπορούν οι κακόβουλοι επιτιθέμενοι να κλέψουν πληροφορίες που οι ιδιοκτήτες έχουν  κατεβάσει στις συσκευές τους.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στην IndiaToday, αυτός είναι ένας από τα 12 άτομα που κατηγορούνται από τις αρχές των ΗΠΑ, και ο τέταρτος που έχει δηλώσει ένοχος μέχρι στιγμής, μετά το κλείσιμο της παγκόσμιας   cybercriminal αγοράς, του Darkode.com.

Σχεδόν 70 ακόμα άτομα έχουν στοχοποιηθεί, τα οποία φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει την εν λόγω cybercriminal  αγορα, στην οποία hackers αγόραζαν και πωλούσαν κακόβουλο λογισμικό.

“Έχω διαπράξει το έγκλημα, είμαι υπεύθυνος», είπε ο Culbertson μετά την ομολόγηση της ενοχής του, σύμφωνα με το Pittsburgh Tribune-Review. «Καταλαβαίνω πως ότι έκανα ήταν λάθος και θα αναλάβω πλήρως την ευθύνη. Θα ήθελα στο μέλλον να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητές μου για να βοηθήσω στην προστασία των ανθρώπων.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS