ΑρχικήinetΤα κουίζ στο Facebook παραμένουν απειλή για την ιδιωτικότητα!

Τα κουίζ στο Facebook παραμένουν απειλή για την ιδιωτικότητα!

Ένα online κουίζ που δείχνει τις λέξεις που χρησιμοποιείτε περισσότερο στο Facebook σαν μια λέξη “σύννεφο” έχει γίνει viral.

κουίζ

Και είναι μια μεγάλη υπενθύμιση γιατί θα πρέπει να είστε δύσπιστοι όταν δίνετε τα στοιχεία σας μπαίνοντας από το λογαριασμό σας σε φαινομενικά διασκεδαστικά παιχνίδια. Η ιστοσελίδα Comparitech διερεύνησε και ανακάλυψε ότι όχι μόνο το παιχνίδι συλλέγει το όνομα σας αλλά και τα γενέθλια, την πόλη, τα στοιχεία εκπαίδευσης, όλα τα Likes, τις φωτογραφίες, το πρόγραμμα περιήγησης, τη γλώσσα, την IP διεύθυνση και ακόμα και τη λίστα των φίλων σας αν συνδεθείτε μέσω Facebook.

Όχι και λίγα για ένα απλό παιχνίδι, έτσι δεν είναι; Αν συμφωνείς, στο μέλλον θα πρέπει να σκεφτείς πιο σοβαρά αν θα μπεις σε κάποιο αντίστοιχο κουίζ γιατί τα περισσότερα απαιτούν τα ίδια στοιχεία.

Μερικά παιχνίδια ή εφαρμογές σου επιτρέπουν ποια στοιχεία σου θες να μοιραστείς. Αν είσαι τυχερός μπορείς να δώσεις όσα λιγότερα στοιχεία γίνεται και να μπορέσεις να παίξεις.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι όπως και κάθε άλλος φορέας που συλλέγει δεδομένα έτσι και αυτά τα παιχνίδια τα συλλέγουν για κάποιο λόγο. Η Vonvon.me, η εταιρία που δημιούργησε το κουίζ Your Most Used Words on Facebook σημειώνει στη Πολιτική Απορρήτου της ότι αν συνδεθείς με το Facebook η εταιρία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία σου ακόμα κι αν απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου! Της επιτρέπεις επίσης να αποθηκεύει τα δεδομένα σου σε όλους τους server της σε όλο τον κόσμο ακόμη και σε μέρη που η ιδιωτικότητα σου δεν προστατεύεται από το νόμο. Η Vonvon ισχυρίζεται ότι δεν θα μοιραστεί τις προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους χωρίς να σας ειδοποιήσει αλλά ταυτόχρονα η Πολιτική Απορρήτου της είναι ένας τρόπος να σας ειδοποιήσει. Αν δεν έχεις διαβάσει την Πολιτική και πατήσεις οκ είναι σαν να επιτρέπεις στην εταιρία να πουλήσει ή να μοιραστεί τα στοιχεία σας.

Για να απαλλαγείτε από παλιότερες εφαρμογές και παιχνίδια στα οποία έχετε συνδεθεί με τα στοιχεία σας μπορείτε να  πατήσετε το εικονίδιο πάνω δεξιά στο Facebook επιλέξτε το “See more settings”. Στην ενότητα των εφαρμογών μπορείς να δεις τη λίστα “Logged in with Facebook” κι εκεί να πατήσεις x σε όποια εφαρμογή δεν εμπιστεύεσαι ή δεν αναγνωρίζεις.

Ακόμη κι αν εσείς δεν νοιάζεστε τόσο για τα προσωπικά σας στοιχεία σκεφτείτε την ιδιωτικότητα των φίλων σας αφού κουίζ όπως το παραπάνω κι άλλες εφαρμογές συλλέγουν και τα στοιχεία αυτών.

 

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS