Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:39
Αρχική inet Γερουσία των ΗΠΑ: Ναι στο CISA - Κριτική για ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Γερουσία των ΗΠΑ: Ναι στο CISA – Κριτική για ιδιωτικότητα και ασφάλεια

CISAΤο νομοσχέδιο CISA για το cyber-security περνά στην αμερικανική γερουσία παρά τους γίγαντες της τεχνολογίας, τους υποστηρικτές της προστασίας της ιδιωτικότητας, και τις ελευθεριακές ομάδες πολιτών που εκφράζουν την απογοήτευσή τους. Η Γερουσία των ΗΠΑ, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το να περάσει μια εκδοχή του Cybersecurity Information Sharing Act (CISA), ένα νομοσχέδιο που συζητήθηκε πολύ και για πολύ μεγάλο ρονικό διάστημα επειδή θα εξουσιοδοτούσε την κυβέρνηση σε πράξεις παρακολούθησης των πολιτών.

Πολλοί πολιτικοί, εταιρείες γίγαντες στον χώρο της τεχνολογίας, υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων, και ελευθεριακές ομάδες πολιτών εκφράζουν την απογοήτευσή τους και τις ανησυχίες τους για την απόφαση της γερουσίας. Το CISA πέρασε με την τελική ψηφοφορία 74 θετικών έναντι 21 αρνητικών ψήφων και απαιτεί από τις εταιρείες να μοιράζονται πληροφορίες για πιθανές απειλές με την κυβέρνηση.

Οι υποστηρικτές της γερουσίας που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο εξέλαβαν το μέτρο ως απαραίτητο για τις αναρίθμητες παραβιάσεις δεδομένων από τις οποίες υποφέρουν οι αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Sony Pictures, JP Morgan Chase, Anthem και του Office of Personnerl Management.

To CISA έχει επικριθεί πολύ έντονα καθώς θα δώσει πλεονεκτήματα μόνο στις κυβερνητικές υπηρεσίες να μαζεύουν πληροφορίες για τους χρήστες, δεδομένα που θα συλλέγονται από το Department of Homeland Security και θα διαμοιράζονται με το FBI και την NSA.

Οι υποστηρικτές της προστασίας της ιδιωτικότητας και μέρη της βιομηχανίας της ασφάλειας πιστεύουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα που προκέλεσαν οι μακροχρόνιες παραβιάσεις δεδομένων.

Η επιτροπή του συμβουλίου μεταξύ της Βουλής και της Γερουσίας θα αποφανθούν την τελική μορφή του νομοσχεδίου, αλλά οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί σχετικά με την δυνατότητα να τροποποιηθεί ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με έναν αληθινά σωστό τρόπο.

Το Cybersecurity Information Sharing Act, θεωρείται η μετενσάρκωση του CISPA με ένα νέο προσωπείο, το οποίο εγκρίθηκε από την Βουλή των ΗΠΑ στις 18 Απριλίου του 2013, αλλά αποκλείστηκε από την Γερουσία.

Ενώ το CISPA παρεμποδίστηκε από την κυβέρνηση Obama, εξαιτίας των ανησυχιών που πρέκυπταν για την ιδιωτικότητα, το CISA έλαβε την συναίνεση του Προέδρου.

Το CISA ζητά την κοινοποίηση των “cyber threat indicators”, αλλά δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της ιδιωτικότητας.

Πριν την τελική ψηφοφορία, οι κυριότερες εταιρείες IT, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Google και Microsoft, εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες τους για την προστασία την ιδιωτικής ζωής σχετικά με το νομοσχέδιο και την απαίτησή του να μοιράζονται ευαίσθητα δεδομένω των πελατών με τις αμερικάνικες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...