ΑρχικήsecurityΗ υπηρεσία Telegram μπλόκαρε 78 κανάλια που σχετίζονταν με το ISIS

Η υπηρεσία Telegram μπλόκαρε 78 κανάλια που σχετίζονταν με το ISIS

To Telegram, μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, γνωστή για την έμφαση που δίνει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι είχε κλείσει δεκάδες δημόσια κανάλια που «είχαν χρησιμοποιηθεί από το ISIS για να διαδώσουν την προπαγάνδα τους. »

Η υπηρεσία Telegram μπλόκαρε 78 κανάλια που σχετίζονταν με το ISIS

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό κανάλι του Telegram της εταιρείας, η οποία είναι προσβάσιμη στους χρήστες της εφαρμογής, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε μπλοκάρει 78 κανάλια την περασμένη εβδομάδα που σχετίζονταν με  το ISIS. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει σύντομα μια ενημερωμένη έκδοση για να γίνει ευκολότερο για τους χρήστες να αναφέρουν το «ανάρμοστο δημόσιο περιεχόμενο.»

Το Telegram είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων γνωστή για την πολύ καλή της κρυπτογράφηση και την έμφαση που δίνει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. Η εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής διεθνώς, όπου χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για WhatsApp για παρόμοιες υπηρεσίες. Η εφαρμογή είχε εκατομμύρια downloads το 2014, μετά την εξαγορά του WhatsApp από το Facebook. Η εφαρμογή βλέπει περισσότερες από 12 δισεκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Pavel Durov.

Το θέμα της κρυπτογράφησης εντός υπηρεσίες μηνυμάτων έχει τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε πολλές χώρες έχουν εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία του για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολύ καλή κρυπτογράφηση για να προστατέψουν τις ιδιωτικές επικοινωνίες των χρηστών. Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, έχει παλαιότερα δηλώσει ότι θα ήθελε αυστηρότερους περιορισμούς στις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ” backdoors ” που επιτρέπουν κυβερνητικούς αξιωματούχους να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε ένα σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Telegram, η εταιρεία σημειώνει ότι ενώ μπλοκάρει τα κανάλια που σχετίζονται με την τρομοκρατία, δεν εμποδίζει την ελευθερία του λόγου, ακόμη και σε περιοχές όπου η συνομιλία απαγορεύεται.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS