ΑρχικήinetΟ Jack Dorsey έδωσε το 1/3 των μετοχών του στο Twitter σε...

Ο Jack Dorsey έδωσε το 1/3 των μετοχών του στο Twitter σε υπαλλήλους

twitter-earnings-fade-ss-1920-min-minΜόλις μια εβδομάδα μετά την απόλυση πάνω από 300 εργαζομένων, ο CEO του Twitter, Jack Dorsey έδωσε ένα μεγάλο δώρο στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Ο ιδρυτής του Twitter σχεδιάζει να δώσει το ένα τρίτο των μετοχών του -αυτό ανέρχεται στο 1% της εταιρείας – πίσω στους υπαλλήλους του, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα.

Λέγοντας ότι «θα προτιμούσα να έχω ένα μικρότερο μέρος από κάτι μεγάλο, παρά ένα μεγαλύτερο μέρος από κάτι μικρό», ο Dorsey σημείωσε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να βοηθήσει το Twitter να αναπτυχθεί. Οι μετοχές, που αξίζουν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, θα πάνε στο μερίδιο των εργαζομένων της εταιρείας, το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες μετοχές του Twitter διαθέσιμες στους εργαζόμενους.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία καθώς πλέον ο δύο φορές Twitter CEO προσπαθεί να αυξήσει την ανάπτυξη των χρηστών. Ο Dorsey απέλυσε 336 εργαζόμενους – το 8% του προσωπικού του – μόλις μερικές ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη της θέσης ως CEO του Twitter. Οι απολύσεις ήρθαν κυρίως από το τμήμα μηχανικών της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, ο Dorsey δήλωσε ότι ελπίζει ότι επενδύοντας στους εργαζομένους θα βοηθήσει να «κάνει το Twitter μεγάλο». Η κίνηση αυτή πιθανότατα θα ενισχύσει και το ηθικό μεταξύ των εργαζομένων, οι οποίοι προσπαθούν να συνέλθουν ακόμη από τις πρόσφατες απολύσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS