ΑρχικήsecurityΟι Anonymous κατά της κακοποίησης ζώων

Οι Anonymous κατά της κακοποίησης ζώων

anonymousΟι Anonymous ρίχνουν τα websites δύο αεροδρομίων στην Ιαπωνία ως διαμαρτυρία για την παράνομη θανάτωση δελφινιών.
Hackers που συνδέονται με την διάσημη κολλεκτίβα των Anonymous διενέργησαν μια σειρά από επιθέσεις DDoS στα websites των δύο κεντρικότερων αεροδρομίων της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τη JapanToday.
Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 10 Οκτωβρίου και στόχος ήταν τα αεροδρόμιο της Narita στο Τόκιο και της Nagoya Chubu. Και τα δύο websites, έπεσαν για περίπου οκτώ ώρες αλλά δεν επηρεάστηκαν και οι πτήσεις τους. Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές οι επιθέσεις DDoS είχαν ανακοινωθεί προκαταβολικά από τον λογαριασμό των Anonymous στο Twitter, και συγκεκριμένα μια ημέρα νωρίτερα.
Οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν τις επόμενες ημέρες και συνεχίστηκαν έως και το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ στοχεύθηκαν και άλλα websites ως επίσης.
Αργότερα στα θύματα συμπεριλήφθηκαν και ο εθνικός οργανισμός Τουρισμού της Ιαπωνίας, η Ένωση Ιάπωνων αλιευτών, και η πόλη της Taiji (περιοχή Wakayama).
Η ιστοσελίδα του δήμου της Taiji είχε επαναστοχευθεί στις αρχες Σεπτέμβρη με επιθέσεις DDoS. Η πόλη αυτή είχε γίνει διάσημη με αρνητικό τρόπο από το ντοκυμαντέρ The Cove, ως το μέρος όπου δελφίνια οδηγούνταν σε ένα μικρό κοκλπίσκο και σφαγιάζονταν μαζικά από Ιάπωνες ψαράδες.
Την ίδια χρονική περίοδο, οι εκστρατείες της κολλεκτίβας ακτιβιστών hackers: #OpSeaWorld και #OpKillingBay έκαναν επίσης επιθέεις denial of service στην ιστοσελίδα του Ενυδρείου Sochi για την αρπαγή φαλαινών από τον ωκεανό, αλλά και σε άλλα sites στην Δανία, την Ισλανδία και την Γαλλία, για διάφορους λόγους σχετικούς με την κακοποίηση ζώων.
Η κολλεκτίβα των ακτιβιστών hacker διενέργησε πρόσφατα εκστρατεία κατά της κακοποιήσης ζώων σε οργανισμούς και ιστοσελίδες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS