ΑρχικήsecurityΕπιθέσεις των Anonymous για αποτροπή επικείμενης εκτέλεσης εφήβου

Επιθέσεις των Anonymous για αποτροπή επικείμενης εκτέλεσης εφήβου

Anonymous

Με κυβερνο-επιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, η διεθνής οργάνωση χάκερ Anonymous προσπαθεί να σώσει τη ζωή του νεαρού Ali Mohammed al-Nimr’s, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θανατική ποινή με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε αντιστασιακό κίνημα με αντικυβερνητικές δράσεις.

Ο al-Nimr συνελήφθη το 2012, όντας μόλις 16 ετών και καταδικάστηκε σε θάνατο δια αποκεφαλισμού και στη συνέχεια με δημόσια σταύρωση.

Όπως υποστηρίζουν αρκετές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την καταδίκη του al-Nimr σε θάνατο η σαουδαραβική κυβέρνηση στοχεύει στον παραδειγματισμό όσων επαναστατούν ενάντια στο καθεστώς, όμως δεν σκοπεύει να προβεί σε υλοποίηση της ποινής.

Παρόλα αυτά ο νεαρός al-Nimr μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε στιγμή, αφού το μόνο πράγμα που στέκεται ανάμεσα σε αυτόν και τον δήμιο είναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman, ο οποίος πρέπει να υπογράψει την απόφαση του δικαστηρίου.

Mε αφορμή το γεγονός αυτό, οι Anonymous φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει DDoS επιθέσεις κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων της Σαουδικής Αραβίας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας #OpNimr, μεγάλος αριθμός κυβερνητικών ιστοσελίδων φαίνεται να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από το περασμένο Σάββατο, ενώ μεταξύ των στοχοποιημένων ιστότοπων συμπεριλαμβάνονται και οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών (moi.gov.sa), του Υπουργείου Υγείας (moh.gov.sa), και του Υπουργείου Οικονομίας και Σχεδιασμού (mep.gov.sa).

Σε δήλωσή τους που απευθύνεται στον βασιλιά Salman και στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, οι Anonymous αναφέρουν: “Ένα αθώο νεαρό έφηβο αγόρι έχει καταδικαστεί σε θάνατο στη Σ.Αραβία και εμείς δεν θα σταθούμε ως απλοί παρατηρητές”.

“13 δικαστές έχουν ήδη εγκρίνει τη θανατική ποινή του Ali Mohammed al-NIMR, πράγμα που σημαίνει ότι εκκρεμεί μόνο η έγκριση από τον βασιλιά Salman. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό”, προσθέτουν.

“Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους”, προειδοποιούν.

https://www.youtube.com/watch?t=73&v=0owtTl9WVGA

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS