ΑρχικήsecurityΤα Ξενοδοχεία Trump ήταν χακαρισμένα - για ένα έτος

Τα Ξενοδοχεία Trump ήταν χακαρισμένα – για ένα έτος

Επτά από τα πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν στον προεδρικό υποψήφιο και ιμπρεσάριο ακινήτων, Donald Trump, χτυπήθηκαν με malware που κλέβει τα στοιχεία πληρωμών, που ήταν ενεργό για περισσότερο από ένα χρόνο, μεταξύ Μαΐου 2014 και Ιουνίου 2015.

Η έκθεση επηρέαζε τις συναλλαγές στη ρεσεψιόν των ξενοδοχείων, τα εστιατόρια του ξενοδοχείου και τα καταστήματα με είδη δώρων.

Τα Ξενοδοχεία Trump ήταν χακαρισμένα - για ένα έτος

“Πιστεύουμε ότι το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είχε επηρεάσει τα δεδομένα της πληρωμής με κάρτα, συμπεριλαμβανομένων των αριθμό λογαριασμού της κάρτας πληρωμής, ημερομηνία λήξης της κάρτας και κωδικό ασφαλείας”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. “Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είχε πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας πληρωμής σε πραγματικό χρόνο, καθώς εισάγονταν στα συστήματα μας.”

Η είδηση ​​ήρθε μετά από τρεις μήνες αφότου οι τράπεζες είπαν ότι υποπτεύονται υποκλοπή στην αλυσίδα ξενοδοχείων.

Η Trump Hotel Collection είπε επίσης ότι μια ανεξάρτητη εγκληματολογική έρευνα δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι οποιαδήποτε πληροφορία πελάτη απομακρύνθηκε από τα συστήματά της.

“Πήραμε μέτρα σχετικά αυτό το περιστατικό με το να απομακρύνουμε το κακόβουλο λογισμικό από τα συστήματά μας”, είπε. “Επιπλέον, συνεχίζουμε να αναμορφώνουμε διάφορες συνιστώσες του δικτύου και των συστημάτων πληρωμών μας για περαιτέρω διασφάλιση των συστημάτων μας που επεξεργάζονται κάρτες πληρωμών.”

Οι πιθανές κλοπές σημειώθηκαν στα Trump SoHo της Νέας Υόρκης, Τrump International New York, Τrump National Doral στο Μαϊάμι, Τrump International στο Σικάγο, Τrump International Waikiki στη Χαβάη, Τrump International Hotel and Tower Λας Βέγκας και το Trump International Τορόντο.

Η Trump ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών για να βοηθήσει “να πιαστούν αυτοί οι εγκληματίες και να αντιμετωπίσουν τον νόμο.”

Τέλος, και άλλες αλυσίδες ξενοδοχείων πολυτελείας, όπως το Mandarin Oriental, έχουν αναφέρει παραβιάσεις δεδομένων το τρέχον έτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS