ΑρχικήinetΤο Facebook θα παρέχει δωρεάν Internet στην Αφρική μέσω δορυφόρου

Το Facebook θα παρέχει δωρεάν Internet στην Αφρική μέσω δορυφόρου

Το Facebook σε συνεργασία με την Eutelsat εργάζεται για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών διαδικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής, ξεκινώντας από το 2016.

 δωρεάν Internet στην Αφρική

Οι δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στην οικοδόμηση ενός δορυφορικού συστήματος υψηλής απόδοσης, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο δορυφόρου Spacecom ΑΜΟS-6 της Eutelsat.

Όντας προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, το εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος του project Internet.org του Facebook, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet, σε ανθρώπους που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Ενώ πολλοί έχουν επικρίνει το Internet.org ως ένα μέσο προσέλκυσης νέων χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο, ας μην ξεχνάμε ότι το project της εταιρείας επιτρέπει σε ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διαβάζουν ειδήσεις, να λαμβάνουν πληροφορίες για τον καιρό, και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Facebook ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του να φτιάξει τον δικό του δορυφόρο, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους ανάπτυξης. Το φημολογούμενο κόστος άγγιζε περίπου το 1 εκατομμύριο δολάρια, κάτι που τελικά συνέβαλε στη ματαίωση του έργου.

“Η αποστολή του Facebook είναι να συνδέσει τον κόσμο και πιστεύουμε ότι οι δορυφόροι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κυριότερων εμποδίων που περιορίζουν τη διασύνδεση των ανθρώπων της Αφρικής”, δήλωσε ο Chris Daniels, αντιπρόεδρος της Internet.org. “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Eutelsat για το έργο αυτό και διερευνούμε νέους τρόπους για τη χρήση δορυφόρων με σκοπό τη διασύνδεση των ανθρώπων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, ακόμη πιο αποτελεσματικά”,πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, η Eutelsat παρέχει δορυφορική κάλυψη στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS