ΑρχικήsecurityΒρέθηκε ευπάθεια στο Imgur

Βρέθηκε ευπάθεια στο Imgur

Βρέθηκε ευπάθεια στο Imgur – Κάποιος εκμεταλλεύθηκε την ευπάθεια αυτή στοχεύοντας τα 4chan και 8chan

Το Imgur, ένα web portal πολύ γνωστό για τα ειρωνικά του cat GIFs και memes βρέθηκε πρόσφατα να έχει μια ευπάθεια η οποία οδήγησε σε τεράστιο trafficking στα 4chan & 8chan imageboards, με την χρήση distributed denial of service (DDoS).

Βρέθηκε ευπάθεια στο Imgur

Ένας υπάλληλος του Imgur πρώτος ανέφερε στο reddit πως κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει subreddit σε μια 4chan ή 8chan εικόνα,  ενεργοποιείται ένας DDoS code  και φορτώνει εκατοντάδες νέα παράθυρα με αρκετές εικόνες στο καθένα, προκαλώντας έτσι τεράστιο trafficking και αποσταθεροποίηση του server.

Πολλοί χρήστες του reddit έλαβαν αρχικά ενημερώσεις για την υποβολή αναφορών σχετικά με τα περιστατικά και έχουν ήδη ποστάρει remarks σχετικά με τους υπαλλήλους του Imgur, αναφερόμενοι πως οι υπάλληλοι σκοπίμως προσέθεσαν αυτά τα malicious codes – ρίχνοντας έτσι την ευθύνη πάνω τους. Η αλήθεια είναι πως από τότε οι φήμες που κυκλοφορούν δεν έχουν αποδειχθεί αληθινές ακόμη.

Την παρούσα στιγμή, οι υπεύθυνοι του website έχουν επιδιορθώσει την ευπάθεια αυτή, και σε μια ειδοποίηση που έχει δημοσιευθεί από την ίδια την εταιρεία  αναφέρεται πως όλα τα σφάλματα και όλοι οι μολυσμένοι κώδικες έχουν επιδιορθωθεί ενώ η ομάδα πλέον προσπαθεί να ελέγξει την ασφάλεια των 4chan και 8chan imageboards.

«Κάποιος κατάφερε να ανεβάσει ένα αρχείο HTML με συννημένο κακόβουλο JavaScript, το οποίο στόχευσε το 8chan,» ανέφερε ο εργαζόμενος της εταιρείας. «Επιδιορθώσαμε το bug αυτό και πλέον δεν είναι δυνατό να ανεβάσει κάποιος τέτοιου είδους αρχεία. Επίσης δεν στέλνουμε κι εμείς οι ίδιοι αυτού τους είδους τα αρχεία πλέον.»

Παρόλο αυτά η ανησυχία μεταξύ των χρηστών παραμένει για το εάν το 4chan και 8chan reddit είναι ασφαλή από κακόβουλα subreddits.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS