ΑρχικήinetΜικρή αύξηση των Windows 10 τον Σεπτέμβριο, με τα 7 να κατέχουν...

Μικρή αύξηση των Windows 10 τον Σεπτέμβριο, με τα 7 να κατέχουν το 50%

windows 10-7

Νέα στατιστικά δείχνουν ότι τα Windows10 αυξάνονται σιγά-σιγά

Νέα στατιστικά στοιχεία για τα μερίδια αγοράς, δείχνουν ότι τα Windows 10 αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο και έφθασαν επιτέλους ένα μερίδιο αγοράς 7,63%, το υψηλότερο από το ντεμπούτο τους στα τέλη Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή, η έκδοση 10 είναι το πέμπτο πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στην επιφάνεια εργασίας, όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία, αλλά η καλύτερη είδηση ​​είναι ότι έχουν ήδη ξεπεράσει τα προηγούμενα 8, τα οποία επί του παρόντος τροφοδοτούν μόνο το 3,29% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, τα Windows 7 αντιμετωπίζουν την άφιξη των 10 αρκετά καλά, έτσι ώστε όχι μόνο εξακολουθούν να είναι το νούμερο ένα desktop OS εκεί έξω, αλλά το κάνει χωρίς κανένα φόβο ότι θα μπορούσε να χάσει την ηγετική θέση, με μερίδιο αγοράς ακόμα πάνω από το 50%.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 52.57% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο τρέχουν την έκδοση 7, το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από ένας στους δύο έχουν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που ξεκίνησε το 2009.

Τα Windows XP είναι ακόμα ζωντανά

Το εκπληκτικό είναι ότι τα XP, εξακολουθούν να είναι η προτιμώμενη επιλογή για το 9,48% των χρηστών, παρά το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις και patches ασφαλείας από τον Απρίλιο του 2014. Αυτό προφανώς αυξάνει τους κινδύνους του να χακαριστεί, αλλά φαίνεται ότι η ασφαλείας δεν είναι αρκετά κρίσιμη για ένα μεγάλο μέρος των χρηστών.

Το OS X είναι η τέταρτη επιλογή στα charts με 8,63%, που ακολουθείται από τα Windows 10 και τα 8 με μόλις 3,26 τοις εκατό.

Λάβετε υπόψη ότι οι στατιστικές αυτές μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβείς επειδή είναι βασισμένες στις απόψεις που καταγράφονται στις ιστοσελίδες εκτέλεσης του κώδικα παρακολούθησης, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά καλό για να μας δώσει μια ιδέα για το πόσο καλά τα Windows 10 εκτελούνται μετά το λανσάρισμά τους.

Η Microsoft έχει ως στόχο να φέρει τα Windows 10 σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι το 2017, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το νέο λειτουργικό σύστημα θα καταφέρει να βελτιωθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS