ΑρχικήsecurityΧρησιμοποιεί ο Mr. Robot αληθινά Hacking Tools; Ποιά είναι αυτά;

Χρησιμοποιεί ο Mr. Robot αληθινά Hacking Tools; Ποιά είναι αυτά;

Είναι γεγονός πως η σειρά ‘Mr. Robot’ έσκασε σα δυναμίτης το καλοκαίρι, και κάθε μέρα που περνά αποκτά όλο και περισσότερους fans, ειδικότερα ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Ένα πολύ μεγάλο θετικό της σειράς είναι ο ρεαλιστικός τόνος που την διακατέχει, χωρίς να περνά στα όρια του αφύσικου και της φαντασίας, και ειδικότερα αναφερόμαστε στα hacking tools που χρησιμοποιούνται στην σειρά.

 

Mr.-Robot-

Ακόμη και ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός Rami Malek, ο Elliot Alderson, ο άγρυπνος φρουρός της κυβερνοασφάλειας, ο αναλυτής ασφαλείας που πρωταγωνιστεί στην σειρά, έχει την νοοτροπία ενός ατόμου που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της τεχνολογίας και της πραγματικής ζωής. Τώρα λοιπόν που έχει ανακοινωθεί η δεύτερη σεζόν (και την περιμένουμε πως και πως!), ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στα περίφημα hacking tools που χρησιμοποιούνται από τον Mr. Robot!

robot6

 

Φυσικά, η κοινωνία στην οποία δρα ο Mr. Robot επικοινωνεί μέσω IRC και social media, ενώ υπάρχουν και πολλά κόλπα και λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται με ρεαλιστικό τρόπο. Ας ρίξουμε μια ματιά στα hacking tools.

Kali Linux: Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω του, ο Elliot χρησιμοποιεί Kali Linux. “Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα», αναφέρεται στην σειρά! Αυτό είναι ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα που είναι open source και διαθέσιμο δωρεάν για χρήση, και παράλληλα ένα ολοκληρωμένο testing (hacking) tool.

Wget: πρόκειται για πρόγραμμα που έχει χρησιμοποιηθεί για να εκμεταλευτεί ευπάθειες σε web servers και να υποκλέψει ευαίσθητα δεδομένα.. Με βάση την ευπάθεια shellshock, η παραβίαση τελικά πραγματοποιείται.

Canbus Hacking: Είναι αλήθεια ότι το hacking αυτοκινήτων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει επισημανθεί πιο εύγλωττα μέσω της χρήσης των Candump, για την προβολή των αντίστοιχων μηνυμάτων.

USB for Device Compromise: Οι μονάδες flash USB που ρίχνονται σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, προκειμένου ο εν αγνοία περαστικός να τις μαζέψει και να ξεκινήσει η παραβίαση. Μετά εισάγεται στον υπολογιστή του θύματος και το hack ξεκινά!

Bluetooth Scanner: Το Bluetooth Scanner (ή btscanner) χρησιμοποιείται για την μεταφορά πληροφοριών από ένα τηλέφωνο μέσω του Bluetooth του, ακόμη και χωρίς την ανάγκη να ‘ζευγαρωθεί’ για την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

Bluesniff: Παρόμοια με το Bluetooth Scanner, το Bluesniff είναι ένα άλλο hacking tool που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.

Meterpreter: Το Meterpreter είναι το Metasploit Framework, το οποίο μπορεί να προσφέρει μοναδική ευελιξία στον χρήστη και να επιτρέψει πλήρη και απαρατήρητη παραβίαση.

Social Engineer Toolkit (SET): Είναι ένα framework που επιτρέπει απλούστερες και ευκολότερες επιθέσεις κατά του social engineering. Μια από αυτές τις επιθέσεις είναι η επιλογή SMS spoofing που βλέπουμε στο Mr. Robot.

Netscape Navigator: Φυσικά, κανέας χάκερ δεν χρησιμοποιεί τέτοιο web browser. Ωστόσο, αυτό χρησιμεύει σαν υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Elliot ξεκίνησε το hacking και εκφράζει τη δέσμευση της σειράς να προσφέρει πραγματική γνώση και πληροφόρηση!

φσ

 

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Mr. Robot εκτείνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να προσφέρει ρεαλιστικά hacking tools. Έτσι, φροντίστε να αρχίσετε σύντομα την σειρά όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, και σας εγγυώμαι πως θα κολλήσετε μονομιάς!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS