ΑρχικήsecurityΤο κακόβουλο “Brain Test” app 'καίει' τον 'εγκέφαλο' του κινητού σας!

Το κακόβουλο “Brain Test” app ‘καίει’ τον ‘εγκέφαλο’ του κινητού σας!

Ερευνητές στο Check Point Threat Prevention έχουν εντοπίσει ένα κακόβουλο application που λέγεται πως έχει επηρεάσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες, και το οποίο κυκλοφόρησε ήδη δύο φόρες στο Google Play Store. Το malware ήταν κρυμμένο μέσα στο Android game με την ονομασία “Brain Test”.

Το κακόβουλο “Brain Test” app 'καίει' τον 'εγκέφαλο' του κινητού σας! “Brain Test” app “Brain Test” app “Brain Test” app “Brain Test” app

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το malware αναφέρθηκε στο Google Play δυο φορές. Σε κάθε περίπτωση τα downloads κυμαίνονταν μεταξύ 100,000 και 500,000 σύμφωνα με τα στατιστικά του Google Play. Η Check Point ανέφερε το περιστατικό στην Google στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, και το app που περιλαμβάνει το malware αφαιρέθηκε από το Google Play στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

“Το malware εντοπίσθηκε πρώτη φορά στο Nexus 5 smartphone, και παρόλο που ο χρήστης έκανε προσπάθεια να αφαιρέσει το επηρεασμένο app, το malware επανεμφανίσθηκε στην ίδια συσκευή λίγο μετά. Η ανάλυσή μας σχετικά με το malware δείχνει ότι χρησιμοποιεί πολλαπλές, προηγμένες τεχνικές για να αποφύγει το Google Play malware detection και να διατηρήσει έτσι την παραμονή του στις στοχευμένες συσκευές”, ανέφεραν οι αναλυτές σε ένα blog post.

Παρόλο που, ανέφεραν το malware στην Google, και η εταιρεία ασχολήθηκε να αφαιρέσει το app από το Google Play Store, κατάφερε να αποφύγει το σύστημα malware detection με την βοήθεια προηγμένων τεχνικών. Επίσης εγκαθιστά ένα application παρόμοιο με τον εαυτό του με σκοπό να παρακολουθεί το ένα το άλλο ούτως ώστε αν διαγράψετε το πρώτο να μείνει το δεύτερο στην συσκευή σας.

Οι ερευνητές προτείνουν για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το malware, θα πρέπει να έχετε ένα up-to-date anti-malware software στην κινητή σας συσκευή. Εάν έχει ήδη επηρεάσει την συσκευή σας, θα πρέπει να κάνετε re-flash με official ROM.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS