ΑρχικήsecurityAnonymous, AntiSec & HagashTeam ομάδα εναντίων του site του Βιετνάμ

Anonymous, AntiSec & HagashTeam ομάδα εναντίων του site του Βιετνάμ

Το Βιετνάμ ελευθερώνει 18.200 φυλακές, αλλά όχι πολιτικά αντιφρονούντες
Τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες hacktivism του Διαδικτύου, οι Anonymous, AntiSec και HagashTeam, προέβησαν σε κοινή επιχείρηση στην οποία έχουν καταστρέψει πολλές σελίδες του ιστότοπου της κυβέρνησης του Βιετνάμ.

Anonymous, AntiSec & HagashTeam ομάδα εναντίων του site του Βιετνάμ
Η δράση τους προέκυψε μετά την είδηση ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ είχαν ελευθερώσει 18.200 κρατούμενοι στις 2 Σεπτεμβρίου, στην Εθνική Ημέρα της χώρας. Αυτή η μέρα σηματοδότησε την 70η επέτειο από την ίδρυση του σύγχρονου κομμουνιστικού κράτους του Βιετνάμ.
Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αμνηστία της χώρας, μετά την απελευθέρωση των 20.599 κρατούμενων πίσω στο 2009.
Οι Anonymous και η υπόλοιπη ομάδα διαμαρτυρήθηκαν ότι κανένας πολιτικός αντιφρονών δεν απελευθερώθηκε στην πρόσφατη απόφαση της χώρας. Αυτό είναι μέρος του μηνύματος που υπήρξε σε όλες τις χακαρισμένες σελίδες, όπως προκύπτει από την HackRead:
«Υποστηριζόμενα σε διφορούμενες και ασαφείς νομοθετικές ρυθμίσεις, η Βιετναμέζικη Εκτελεστική Επιτροπή κρατά εδώ και μερικά χρόνια μια ισχυρή καταστολή σε βάρος των πολιτικών ακτιβιστών, δημοσιογράφων, μπλόγκερ και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 1999, ο Ποινικός Κώδικας χρησιμοποιείται εναντίον όσων υψώνουν τη φωνή τους για να καταγγείλουν τις καταχρήσεις της εξουσίας και της διαφθοράς . Το Βιετνάμ ανακοίνωσε την απελευθέρωση πάνω από 18.200 κρατούμενους την ημέρα της 70ης επετείου της ανεξαρτησίας και κανένας από αυτούς δεν ήταν πολιτικός κρατούμενος».
«Μεταξύ των κρατουμένων που απελευθερώθηκαν είναι βρίσκονται δολοφόνοι και έμποροι ναρκωτικών, αλλά κανένας δεν καταδικάστηκε για «προπαγάνδα κατά του κράτους» ή «πρόθεση να νικήσει το καθεστώς», δύο κατηγορίες που η κυβέρνηση συχνά χρησιμοποιεί εναντίον των αντιπάλων. […] Η υπεράσπιση των οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δυτικές κυβερνήσεις συχνά επικρίνουν το Βιετνάμ για την καταπίεση των δεκάδων φυλακισμένων αντιφρονούντων.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS