ΑρχικήsecurityAndroid/Lockerpin.A| Αυτό είναι το πρώτο γνωστό lock-screen ransomware

Android/Lockerpin.A| Αυτό είναι το πρώτο γνωστό lock-screen ransomware

Το Android/ Lockerpin.A είναι το πρώτο γνωστό Android lock-screen ransomware που ρυθμίζει το κλείδωμα PIN ενός κινητού τηλεφώνου και στοχεύει κυρίως τους χρήστες των ΗΠΑ.

Android/Lockerpin.A| Αυτό είναι το πρώτο γνωστό lock-screen ransomware

 

Για άλλη μια φορά είμαστε εδώ για να συζητήσουμε ένα νέο mobile ransomware, αυτή τη φορά το κακόβουλο Android app με την ονομασία Android / Lockerpin.A κλειδώνει «απ’ έξω» τα θύματά του αλλάζοντας τον κωδικό PIN τους που χρησιμοποιείται για το κλείδωμα της οθόνης μέχρι οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν λύτρα $ US 500 δολάρια.

Το Android / Lockerpin.A, το app αρχικά ξεγελά τους χρήστες με σκοπό να αποκτήσει administrator privileges, εμφανίζοντας ένα ψεύτικο patch παράθυρο εγκατάστασης πάνω από μια ειδοποίηση ενεργοποίησης.

Όταν τα θύματα κάνουν κλικ στο κουμπί “Συνέχεια“, παρέχουν στο κακόβουλο app τα δικαιώματα διαχειριστή που επιτρέπουν στην εφαρμογή να τροποποιείσει τις ρυθμίσεις του Android.

Το ransomware Lockerpin αλλάζει το PIN που χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσετε την οθόνη του κινητού, τότε ο χρήστης είναι σε θέση να κάνει μόνο επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να ανακτήσει τον έλεγχο του smartphone.φορετικά από τα υπόλοιπα ransomware, η επανεκκίνηση της κινητής συσκευής σε ασφαλή λειτουργία δεν θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη να απενεργοποιήσετε το κακόβουλο Lockerpin app.

Σύμφωνα με την ESET, το Lockerpin είναι το πρώτο γνωστό Android lock-screen ransomware που ρυθμίζει το κλείδωμα PIN ενός κινητού τηλεφώνου. Στηρίζεται στο φόβο των χρηστών μη τυχόν και χάσουν όλα τα δεδομένα τους λόγω της επαναφοράς του κινητού στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Το Lockerpin διανέμεται μέσω τρίτων app stores και καμουφλάρεται σαν εφαρμογή που παρέχει περιεχόμενο για ενήλικες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την ESET, οι περισσότερες από τις μολυσμένες Android συσκευές είναι στις ΗΠΑ (75%), με ποσοστό άνω του 75 τοις εκατό.

ransomware-PIN-change-576x1024

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS