ΑρχικήsecurityΤο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πιο εξαπατημένο Έθνος στη Γη

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πιο εξαπατημένο Έθνος στη Γη

Αγγλία, εξαπατημένο, έθνος

Η Αγγλία αναδείχθηκε ως το πιο εξαπατημένο έθνος στον κόσμο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το έθνος που δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις στον κόσμο στο Q2, το πιο εξαπατημένο, με τις επιχειρήσεις εκεί να έχουν πληγεί 50% συχνότερα από τους αμερικανούς ομολόγους τους, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά από ThreatMetrix.

Η Digital Identity Network ανέλυσε πάνω από τρία δισεκατομμύρια συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο, για λογαριασμό 3000 πελατών και  15.000 ιστοσελίδων για να συγκεντρώσει τα τελευταία στοιχεία της. Αποκαλύφθηκε ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για ηλεκτρονική απάτη από ό, τι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Η ανώτερη διευθυντής της στρατηγικής και της εμπορίας των προϊόντων της ThreatMetrix, Vanita Pandey, υποστήριξε ότι τα αριθμητικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά κέντρα του κόσμου.

“Αντιμετωπίζουν επιθέσεις από μια σειρά από cyber-criminals που κυμαίνονται από εκείνους που εργάζονται ανεξάρτητα μέχρι και οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις του έθνους-κράτους”, είπε στην Infosecurity.

“Από την άλλη πλευρά, η μετάβαση στο ψηφιακό τραπεζικό σύστημα υπήρξε ραγδαία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να προσαρμόζονται το συντομότερο δυνατό για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των συνδεδεμένων καταναλωτών.”

Ωστόσο, πολλές από αυτές τις τράπεζες εξακολουθούν να βασίζονται σε πρώτης γενιάς πρόληψη της απάτης ,που χρησιμοποιούν «το πρόγραμμα περιήγησης αποτυπωμάτων» – το οποίο τα καθιστά έναν πρωταρχικό στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, πρόσθεσε.”Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνο-επιθέσεις αυξάνονται σε μέγεθος, πολυπλοκότητα και επικινδυνότητα.”

Αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πιο εξαπατημένο γιατί είναι επίσης το σπίτι μερικών από τους πιο παραγωγικούς απατεώνες του κόσμου, σαν ο δεύτερος υψηλότερος τόπος καταγωγής της ηλεκτρονικής απάτης μετά τις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις απάτες αφορούν συμμορίες διακρατικού επιπέδου, πολλοί χρειάζονται και τοπικούς εγκληματίες – κάποιον για να λαμβάνει δόλια τα κεφάλαια και να τα μεταφέρει στο εξωτερικό, εξήγησε ο Stephen Moody διευθυντής του ThreatMetrix ΕΜΕΑ solutions.

“Βλέπουμε μια τάση σε παγκόσμιο επίπεδο το οποίο αν κοιτάξουμε σε οποιαδήποτε χώρα, η πλειοψηφία (70% +) των άμεσων επιθέσεων προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας αυτής με το υπόλοιπο να προέρχεται από τα περίχωρα ή άλλα μεγάλα κέντρα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, “είπε στο Infosecurity μέσω e-mail.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο εξαπατημένο ηλεκτρονικά, είναι ότι οι συμμορίες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι πιο πιθανό να έχουν δεξιότητες αγγλικής γλώσσας από τις άλλες γλώσσες και, ως εκ τούτου, θα είναι ευκολότερο να εξαπολύσουν επιθέσεις από τη χώρα τους, υποστήριξε η Moody.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS