ΑρχικήsecurityΜην αφήνετε τις πικάντικες ιστορίες σας να διαρρεύσουν online

Μην αφήνετε τις πικάντικες ιστορίες σας να διαρρεύσουν online

Το σκάνδαλο Ashley Madison έφτασε στο αποκορύφωμά του, όταν οι χάκερ δημοσίευσαν online τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο darknet. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, δύο αυτοκτονίες ακολούθησαν το συμβάν. Μπορούμε να γελάσουμε ασταμάτητα με εκείνους που απατούν το ταίρι τους, αλλά κανείς δεν έχει χάσει το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Μην αφήνετε τις πικάντικες ιστορίες σας να διαρρεύσουν online
Μην αφήνετε τις πικάντικες ιστορίες σας να διαρρεύσουν online

Όποιος κι αν είσαι – ένας υπάλληλος που κρύβει μια παράλληλη σχέση, ένας αξιοπρεπής πολίτης που συνδέθηκες σε ένα dating site ή ακόμα και μια ελεύθερα σκεπτόμενη σύζυγος αγοράζοντας ένα νέο παιχνίδι για τον σύντροφό σου -προτιμάς να το κρατήσεις ιδιωτικό. Εδώ είναι 6 απλά βήματα για το πώς να μην σας ανακαλύψουν την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση να διασκεδάσετε online:

  1. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το βασικό σας email ή την εταιρική σας διεύθυνση email. Σε περίπτωση που διαρρεύσουν τα δεδομένα μπορεί να ξαφνιάσετε τους συναδέλφους σας. Ειδικά εάν έχετε μια επίσημη θέση, σίγουρα θα περιηγηθούν στα στοιχεία που διέρρευσαν online και θα τα ανακαλύψουν, -όπως ακριβώς έκαναν και με τους πελάτες του Ashley Madison.
  2. Εάν είναι εφικτό, πληρώστε με μετρητά ή χρησιμοποιήστε κάρτες δώρων (που αγοράζονται με μετρητά εκ των προτέρων), για να είστε σίγουροι ότι ο πωλητής δεν καταγράφει το όνομα και τη διεύθυνσή σας και να διαφυλάξετε την ανωνυμία. Τουλάχιστον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εικονική κάρτα μιας χρήσης για την προστασία του κύριου λογαριασμού της κάρτας σας από τους χάκερ.
  3. Το να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα με το προφίλ σας στο Facebook σας ή / και τους λογαριασμούς σας στο Instagram δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Κυρίως λόγω των διαρρηκτών και απατεώνων. Οι άνθρωποι συχνά δημοσιεύσουν ενημερώσεις κατάστασης όταν πάνε για διακοπές, check in στο αεροδρόμιο ή δημοσιεύουν φωτογραφίες με πρόσφατα αποκτηθέντα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και gadgets. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να καλέσετε τους διαρρήκτες στο σπίτι σας ή να ζητήσετε ραντεβού από έναν απατεώνα.
  4. Αν χρειάζεστε σούπερ προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, μην χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας επώνυμο online. Περιοριστείτε σε ένα όνομα ή να επιλέξτε ένα ψευδώνυμο. Έχοντας ολόκληρο το όνομά σας και τη φωτογραφία σας, ο καθένας μπορεί εύκολα να σας βρει στο Facebook ή στο LinkedIn. Κρατήστε ιδιωτικό το προφίλ σας στο Facebook.
  5. Μην πιστεύετε τους ανθρώπους σε ένα dating site. Μια σέξι ξανθιά μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι είναι ένας άνδρας με γένια που βαριέται ή ακόμη και ένα ρομπότ.
  6. Πολλές εταιρείες θα προσπαθήσουν να πάρουν τα προσωπικά σας δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησής σας, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αναζήτησης, της τοποθεσίας και άλλων ιδιωτικών πραγμάτων. Και δεν θα ζητήσουν την άδειά σας.

 

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των dating sites, intimate καταστημάτων και άλλων πικάντικων δικτυακών πόρων έχουν πολύ κακή ασφάλεια. Εάν δεν μπορούν να προσφέρουν την ασφάλεια, πρέπει να νοιαζόμαστε εμείς για τη δική μας – ή να στεναχωριόμαστε για την επιπολαιότητά μας αργότερα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS