ΑρχικήinetToyota: συνεργασίες με Stanford και MIT

Toyota: συνεργασίες με Stanford και MIT

Η Toyota ανακοίνωσε χθες ότι αρχίζει συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο του Stanford και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) για τη δημιουργία εός κοινού κέντρου ερευνών.Toyota

Οι ερευνητές εκεί θα επικεντρωθούν στην τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια.

Η Toyota πιστεύει ότι οι ευκαιρίες για τη βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης είναι απεριόριστες, με σημαντικό δυναμικό επίτευγμα για την ανάπτυξη των σωστικών ευφυών οχημάτων και τα ρομπότ για τη βελτίωση της ζωής“, ανέφερε η εταιρεία στους NYT.

Επικεφαλής του project, είναι ο Gill Pratt, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής του προγράμματος Defense Advanced Research Projects Agency των ΗΠΑ (DARPA Robotics). Ο Fei Fei-Λι, καθηγητής του Stanford θεωρείται ιδιαίτερη προσωπικότητα στον κόσμο της πληροφορικής, και θα ηγείται στο το νέο εργαστήριο του Stanford.

Με αυτή τη νέα προσπάθεια, η Toyοta ανταγωνίζεται τις εταιρείες αυτοκινήτων που έχουν ξεκινήσει ήδη παρόμοια projects: η Audi, η Honda, η Mercedes, και η Tesla, τρέχουν ήδη δικά τους προγράμματα ανάπτυξης αυτό-οδηγούμενων αυτοκινήτων.

New York Times

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS