ΑρχικήsecurityAgora Black Market: Κλείνει εξαιτίας των ευπαθειών του Tor network

Agora Black Market: Κλείνει εξαιτίας των ευπαθειών του Tor network

Agora Black Market: Κλείνει εξαιτίας των ευπαθειών του Tor network

To Agora, η μαύρη αγορά, ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα πως θα είναι προσωρινά offline λόγω των φόβων εκμετάλλευσης των Tor flaws που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα. Οι Operators των μαύρων αγορών ανησυχούν για το πραγματικό επίπεδο ανωνυμίας που προσφέρεται από το Tor network μετά την ανακάλυψη των κρίσιμων ευπαθειών που επηρεάζουν την ανωνυμία του συστήματος.

Οι διαχειριστές του Agora black market, μιας από τις σημαντικότερες μαύρες αγορές, αποφάσισαν να κλείσουν και να μεταφέρουν τα operations σε άλλο σημείο εξαιτίας των ελαττωμάτων στο Tor network που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν από τις νομικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν τους αγοραστές και τους πωλητές.

Agora Black Market: Κλείνει εξαιτίας των ευπαθειών του Tor network

Στο Agora black market είναι δυνατό να αγοράσει κανείς διάφορα παράνομα προϊόντα, ενώ η πλειοψηφία των πωλήσεων αφορά ναρκωτικά.

Τον Ιούλιο, ειδικοί ασφαλείας του Massachusetts Institute of Technology (MIT) αποκάλυψαν πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη επίθεση στους Tor servers προκειμένου να απο-ανωνυμοποιηθεί η τοποθεσία των κρυμμένων servers. Ερευνητές από το MIT έχουν ανακαλύψει μια ευπάθεια στο Tor, η οποία οδηγεί στον εντοπισμό των κρυμμένων υπηρεσιών με περισσότερο από 88% ακρίβεια.

Eξαιτίας της παρουσίας αυτών των ελαττωμάτων στο Tor network, οι διαχειριστές του Agora καλούν τους χρήστες του να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και προειδοποιούν τους πωλητές για τα παράνομα εμπορεύματα «να μην πραγματοποιήσουν όσες παραγγελίες δεν έχουν αποσταλεί ακόμη ή είναι σε κατάσταση επεξεργασίας».

Με άλλα λόγια, η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή προς το παρόν, διότι οι operators πίσω από τη δημοφιλή αγορά σχεδιάζουν να μετακινήσουν την πλατφόρμα εκτός του δικτύου Tor. Ανακοίνωσαν ότι εργάζονται ήδη για να βρουν άλλη λύση ώστε να διασφαλιστούν οι χρήστες της πλατφόρμας. Επιβεβαιώθηκε ότι τα δεδομένα της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμα όταν το Agora θα ξανανοίξει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS