ΑρχικήsecurityΈφηβοι πιάστηκαν για τη χρήση του εργαλείου Lizard Squad DDoS

Έφηβοι πιάστηκαν για τη χρήση του εργαλείου Lizard Squad DDoS

Αστυνομικοί από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της χώρας (NCA), έχουν συλλάβει έξι εφήβους σε σχέση με την «κακόβουλη δραστηριότητα» του εργαλείου Lizard Squad DDoS, LizardStresser.
Το λογισμικό, που παρέχεται από το περιβόητο hacking collective, κατεβάζει στοχοποιημένες ιστοσελίδες για μέχρι και οκτώ ώρες, έναντι αμοιβής. Οι έφηβοι κατά την ανάκριση, όλοι άνδρες και ηλικίας μεταξύ 15 και 18, χρησιμοποίησαν «εναλλακτικά» συστήματα πληρωμών, όπως Bitcoin για να πληρώσουν για τις υπηρεσίες, είπε η NCA, ως μέρος της προσπάθειας για τη διασφάλιση της ανωνυμίας τους.

Αστυνομικοί από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της χώρας (NCA), έχουν συλλάβει έξι εφήβους σε σχέση με την «κακόβουλη δραστηριότητα» του εργαλείου Lizard Squad DDoS, LizardStresser. Το λογισμικό, που παρέχεται από το περιβόητο hacking collective, κατεβάζει στοχοποιημένες ιστοσελίδες για μέχρι και οκτώ ώρες, έναντι αμοιβής. Οι έφηβοι κατά την ανάκριση, όλοι άνδρες και ηλικίας μεταξύ 15 και 18, χρησιμοποίησαν «εναλλακτικά» συστήματα πληρωμών, όπως Bitcoin για να πληρώσουν για τις υπηρεσίες, είπε η NCA, ως μέρος της προσπάθειας για τη διασφάλιση της ανωνυμίας τους. Μεταξύ των επιχειρήσεων λέγεται ότι έχουν επηρεαστεί από LizardStresser επιθέσεις DDoS είναι μια εθνική εφημερίδα, ένα σχολείο, εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και online εμπόροι λιανικής πώλησης. Η NCA έκανε τις συλλήψεις σε συνεργασία με τις περιφερειακές και τοπικές αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα επισκεφθεί επίσης επιπλέον 50 διευθύνσεις των νέων που έχουν υπογράψει με LizardStresser, αλλά δεν το έχουν χρησιμοποιήσει, προφανώς, ακόμα. Οι προσπάθειες της NCA είναι μέρος μιας εκστρατείας για την αναχαίτιση νέων που, όπως πιστεύεται, είναι στα πρόθυρα του να κυλίσουν σε μια ζωή μέσα στο έγκλημα που διαπράττεται online. Όσοι δέχονται ένα χτύπημα στην πόρτα από την αστυνομία θα πάρουν μια σκληρή προειδοποίηση σχετικά με τον παράνομο χαρακτήρα των επιθέσεων DDoS, καθώς και τις πιθανές δικαστικές κυρώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια τέτοια δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στο διαδίκτυο ή την πρόβαση στον υπολογιστή. Ο επικεφαλής της NCA των ερευνών της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο Tony Adams, δήλωσε: «Με την καταβολή ενός αναλογικά μικρού ποσού, εργαλεία όπως το LizardStresser μπορούν να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις οικονομικά και να στερήσουν την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και δημόσιες υπηρεσίες. «Αυτή η λειτουργία πολλαπλών φορέων καταδεικνύει τη δέσμευση της NCA και των εταίρων της να κυνηγήσουν ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να διαταράξουν ποινικά σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες ή νόμιμες επιχειρήσεις.» «Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να συνεργαστούμε με όσους βρίσκονται στο περιθώριο της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τις συνέπειες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και το πώς μπορούν να διοχετεύσουν τις ικανότητές τους σε παραγωγικές και προσοδοφόρες νόμιμες καριέρες.» Η Lizard Squad έχει γίνει πρωτοσέλιδο τους τελευταίους μήνες για μια σειρά από επιθέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου και των δημοφιλών πλατφορμών για παιχνίδια, Xbox και PlayStation.
Μεταξύ των επιχειρήσεων λέγεται ότι έχουν επηρεαστεί από LizardStresser επιθέσεις DDoS είναι μια εθνική εφημερίδα, ένα σχολείο, εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και online εμπόροι λιανικής πώλησης.
Η NCA έκανε τις συλλήψεις σε συνεργασία με τις περιφερειακές και τοπικές αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα επισκεφθεί επίσης επιπλέον 50 διευθύνσεις των νέων που έχουν υπογράψει με LizardStresser, αλλά δεν το έχουν χρησιμοποιήσει, προφανώς, ακόμα.
Οι προσπάθειες της NCA είναι μέρος μιας εκστρατείας για την αναχαίτιση νέων που, όπως πιστεύεται, είναι στα πρόθυρα του να κυλίσουν σε μια ζωή μέσα στο έγκλημα που διαπράττεται online.
Όσοι δέχονται ένα χτύπημα στην πόρτα από την αστυνομία θα πάρουν μια σκληρή προειδοποίηση σχετικά με τον παράνομο χαρακτήρα των επιθέσεων DDoS, καθώς και τις πιθανές δικαστικές κυρώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια τέτοια δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στο διαδίκτυο ή την πρόβαση στον υπολογιστή.
Ο επικεφαλής της NCA των ερευνών της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο Tony Adams, δήλωσε: «Με την καταβολή ενός αναλογικά μικρού ποσού, εργαλεία όπως το  Lizard Squad DDoS, LizardStresser μπορούν να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις οικονομικά και να στερήσουν την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και δημόσιες υπηρεσίες.
«Αυτή η λειτουργία πολλαπλών φορέων καταδεικνύει τη δέσμευση της NCA και των εταίρων της να κυνηγήσουν ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να διαταράξουν ποινικά σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες ή νόμιμες επιχειρήσεις.»
«Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να συνεργαστούμε με όσους βρίσκονται στο περιθώριο της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τις συνέπειες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και το πώς μπορούν να διοχετεύσουν τις ικανότητές τους σε παραγωγικές και προσοδοφόρες νόμιμες καριέρες.»
Η Lizard Squad έχει γίνει πρωτοσέλιδο τους τελευταίους μήνες για μια σειρά από επιθέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου και των δημοφιλών πλατφορμών για παιχνίδια, Xbox και PlayStation.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS