ΑρχικήinetΤα 2/3 των web χρηστών θεωρούν το δικαίωμα στη λήθη Ανθρώπινο Δικαίωμα

Τα 2/3 των web χρηστών θεωρούν το δικαίωμα στη λήθη Ανθρώπινο Δικαίωμα

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα ευαίσθητο θέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σύμφωνα με τα νέα ευρήματα από μια μελέτη που διεξήχθη από την Ipsos MORI για λογαριασμό της TRUSTe, 64% των Βρετανών χρηστών του Διαδικτύου συμφωνούν ότι το ψηφιακό «δικαίωμα στη λήθη» θα πρέπει πράγματι να είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα.

Τα 2/3 των web χρηστών θεωρούν το δικαίωμα τη λήθη Ανθρώπινο Δικαίωμα
Τα 2/3 των web χρηστών θεωρούν το δικαίωμα τη λήθη Ανθρώπινο Δικαίωμα

Η απόφαση του «δικαιώματος στη λήθη» από τον Μάιο του 2014 επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να ζητούν από τις μηχανές αναζήτησης να αφαιρούν links με τις προσωπικές τους πληροφορίες όταν οι πληροφορίες είναι ανακριβείς, ανεπαρκείς, άσχετες ή υπερβολικές. Από την απόφαση και μετά, πολλοί έχουν συζητηθεί αν τα άτομα θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τις on-line ταυτότητές τους για να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή, ειδικά αν αυτή η πληροφορία πιστεύεται ότι είναι άνευ σημασίας.
Η έρευνα των TRUSTe / Ipsos βασίστηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων ηλικίας 16-75 που ερωτήθηκαν μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου του 2014. Και παρά τη σαφή πλειοψηφία υπέρ της απόφασης, και το 68% να συμφωνεί ότι βοηθά τα άτομα να ενισχύσουν την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, διαπίστωσε επίσης ότι το 44% των web χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν ότι πρέπει να επιτρέπεται η λογοκρισία. Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο πιστεύει ότι το «δικαίωμα στη λήθη» δεν είναι πρακτικό.
“Παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι είναι γνωστοί για την αξία που δίνουν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους, η έρευνά μας δείχνει ότι οι Βρετανοί χρήστες του Διαδικτύου είναι στην πραγματικότητα πιο επιφυλακτικοί σχετικά με το« δικαίωμα στη λήθη» από τους Αμερικανούς, με 44% να συμφωνεί ότι πρέπει να επιτρέπεται η λογοκρισία σε σύγκριση με 29% των Αμερικανών,”,δήλωσε ο Chris Babel, Διευθύνων Σύμβουλος της TRUSTe. “Το « δικαίωμα στη λήθη » παρέχει στους πολίτες της ΕΕ να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην online ταυτότητά τους. Ωστόσο το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η απόφαση της λήθης παρουσιάζει προκλήσεις στους διαφημιστές στο διαδίκτυο και στις μηχανές αναζήτησης που έχουν το δύσκολο έργο της διάθεσης σημαντικών πόρων για τη στήριξη του μεγάλου αριθμού εισερχόμενων αιτημάτων. “

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS