ΑρχικήsecurityΧάκερ του Darkcode δηλώνει ένοχος!

Χάκερ του Darkcode δηλώνει ένοχος!

Ένας χάκερ που κατηγορείται ότι βοήθησε στην υφαρπαγή πληροφοριών από τουλάχιστον 77.000 προσωπικούς υπολογιστές μέσω ενός δικτυακού φόρουμ για χάκερ με την επονομασία Darkcode παραδέχθηκε την ενοχή του τη Δευτέρα σε αμερικανικό πρωτοδικείο της πολιτείας Πενσυλβάνια, είπαν εισαγγελείς.

Ένας χάκερ που κατηγορείται ότι βοήθησε στην υφαρπαγή πληροφοριών από τουλάχιστον 77.000 προσωπικούς υπολογιστές μέσω ενός δικτυακού φόρουμ για χάκερ με την επονομασία Darkcode παραδέχθηκε την ενοχή του
Ένας χάκερ που κατηγορείται ότι βοήθησε στην υφαρπαγή πληροφοριών από τουλάχιστον 77.000 προσωπικούς υπολογιστές μέσω ενός δικτυακού φόρουμ για χάκερ με την επονομασία Darkcode παραδέχθηκε την ενοχή του

Ο Έρικ Κρόκερ, 39, από το Μπίνγκαμτον της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ήταν μεταξύ 12 ατόμων συνολικά στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Ιούλιο όταν το διεθνές φόρουμ των χάκερ, ή “πειρατών” του διαδικτύου που σπάνε φράγματα ασφάλειας προγραμμάτων για να κλέψουν πληροφορίες, διαλύθηκε από αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία άλλων χωρών παγκόσμια.

Ο Κρόκερ, γνωστός στο διαδίκτυο με το παρατσούκλι “Phastman”, ομολόγησε ότι παραβίασε έναν ομοσπονδιακό νόμο περί παραβιάσεων της διαδικτυακής επικοινωνίας (τον Νόμο CAN-SPAM), είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στη πόλη Πίτσμπουργκ σε δήλωσή του.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Κρόκερ χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο χάκερ που λέγεται “Facebook Spreader” για να αποκτήσει πρόσβαση σε προστατευμένους υπολογιστές. Μετά αυτός και άλλα μέλη του φόρουμ πουλούσαν πρόσβαση στους υπολογιστές που είχαν μπει σε όσους ήθελαν να στείλουν εμπορικά μηνύματα. Πληρωνόντουσαν κατά διαστήματα από 200 έως 300 δολάρια για κάθε 10.000 υπολογιστές που μολύναν.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του Κρόκερ θα ληφθεί στις 23 Νοεμβρίου. Προβλέπεται να είναι μέχρι τρία χρόνια φυλάκισης, ή να υποχρεωθεί σε πρόστιμο 25.000 δολαρίων, ή και τα δύο μαζί.

Επικεφαλής της διερεύνησης του φόρουμ Darkcode είναι το Εφ-Μπι-Άϊ και το γραφείο του γενικού εισαγελέα της Πίτσμπουργκ.

Πηγή: www.nooz.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS