ΑρχικήinetWalkCar, ένα «αυτοκίνητο-σε-τσάντα»!

WalkCar, ένα «αυτοκίνητο-σε-τσάντα»!

walkcarWalkCar-Ένα laptop με ρόδες σε μεταφέρει παντού!

Εχει μέγεθος φορητού υπολογιστή, μοιάζει με πατίνι ή σκέιτμπορντ και μπορεί να το κουβαλήσει κανείς μαζί του σε μια τσάντα. Όταν όμως το ακουμπήσει στο δρόμο και ανέβει πάνω του, μπορεί να πάει όπου θέλει άκοπα.

Ένας 26χρονος Ιάπωνας μηχανικός κατασκεύασε έναν φορητό προσωπικό μεταφορέα, τον οποίο χαρακτήρισε ως το πρώτο στον κόσμο «αυτοκίνητο-σε-τσάντα».

Πως λειτουργεί

Το «όχημα» ονομάζεται WalkCar και σύντομα θα κυκλοφορεί στους δρόμους του Τόκιο. Είναι δημιούργημα του Κουνιάκο Σάτο και των συναδέλφων του στην εταιρεία Cocoa Motors.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=eEBjDWaqeKU”]

To μικρό όχημα κινείται με μπαταρία λιθίου που χρειάζεται τρίωρη επαναφόρτιση, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει μεταξύ δύο και τριών κιλών, ανάλογα με το αν προορίζεται για χρήση σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Μπορεί να σηκώσει βάρος έως 120 κιλών και κινείται με ταχύτητα έως δέκα χιλιομέτρων την ώρα σε μια απόσταση έως 12 χιλιομέτρων.

Μόλις κάποιος ανέβει στο «πατίνι», αυτό ξεκινά αυτόματα, ενώ μόλις κατέβει, αυτό σταματά επίσης αυτόματα. Για να στρίψει κανείς, μετατοπίζει απλώς το κέντρο του βάρους του. Φυσικά δεν τίθεται θέμα παρκαρίσματος, αφού πάρκινγκ είναι η ίδια η…τσάντα του κατόχου του!

Ο Σάτο δήλωσε ότι κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παραγγείλει το δικό του WalkCar από φέτος το φθινόπωρο μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter που εξασφαλίζει μικρο-χρηματοδοτήσεις νέων ιδεών από ένα πλήθος πρόθυμων επενδυτών. Η τιμή του αναμένεται να κινείται στα 800 δολάρια και οι πρώτες πωλήσεις θα γίνουν την άνοιξη του 2016.

Πηγή: ΒΗΜΑ

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS