ΑρχικήinetΜποϊκοτάζ στο YouTube; Ποιοί θα το κάνουν και γιατί;

Μποϊκοτάζ στο YouTube; Ποιοί θα το κάνουν και γιατί;

Τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες απειλούν να μποϊκοτάρουν το YouTube, σύμφωνα με δημοσιεύματα – Οι μεγάλες φίρμες της μουσικής βιομηχανίας προφανώς αισθάνονται ότι παίρνουν μια χωρίς όφελος για αυτές διαπραγμάτευση από την υπηρεσία video-streaming. Η μουσική βιομηχανία είναι εριστική και μαχητική, πάντα ετοιμοπόλεμη εντός κι εκτός, καθώς φαίνεται.

Μποϊκοτάζ στο YouTube; Ποιοί θα το κάνουν και γιατί;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην New York Post, οι τρεις κολοσσοί της μουσικής βιομηχανίας, η Universal, η Sony και η Warner είναι εξολοκλήρου δυσαρεστημένες με τις προσπάθειες που κάνει το YouTube για να βγάζει χρήματα. Οι εταιρείες έχνουν την αίσθηση ότι το site δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψην ότι έχει να κάνει με την χρηματοποίηση του περιεχόμενού τους. Ένα άλλο παράπονο πηγάζει από το πώς η Google διατηρεί τον πλήρη έλεγχο πάνω σε όλα, από την πολιτική των ad έως το sales channel.

Στο report αναφέρεται ότι οι τρεις μεγάλες εταιρείες σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο μιας «πυρηνικής έκρηξης», που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε αφαίρεση της μουσικής από τους καταλόγους του site.

Αυτό είναι προφανώς πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, δεδομένου ότι το YouTube είναι ο κυρίαρχος παίκτης σε χώρους media-streaming που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Ένας τρόπος για να σπάσει ο κυρίαρχος ρόλος του YouTube θα ήταν ίσως να στηρίξουν τους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένης της Snapchat και Vessel, και αυτό είναι κάτι που οι τρεις κολοσσοί το εξετάζουν.

Η ιστορία πίσω από την ιστορία: Στην πορεία για την έναρξη της Apple Music, υπήρχαν φήμες ότι η Cupertino-based εταιρεία προσπαθούσε να πάρει τα δισκογραφικές εταιρείες κι έτσι να κόψει το νήμα της δωρεάν streaming μουσικής στο YouTube. Προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η Apple είχε προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να προσφέρουν για να κάνουν καλό για τυχόν απώλεια εσόδων από τη χορήγηση αδειών στην περίπτωση της Universal.

Συνδυάστε αυτό με τις πρόσφατες αναφορές ότι το Facebook επίσης εργάζεται σε κάποιο είδος προσφοράς μουσικής σε βίντεο και η εικόνα αρχίζει να γίνεται σαφέστερη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS