ΑρχικήsecurityΤο come back του Darkode συνοδεύεται από βελτιώσεις στην ασφάλειά του!

Το come back του Darkode συνοδεύεται από βελτιώσεις στην ασφάλειά του!

Η μαύρη αγορά του Darkode επέστρεψε online με βελτιώσεις στην ασφάλειά του! – Ο διαχειριστής του δημοφιλούς Darkode hacking φόρουμ ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα επιστρέψει και πάλι online σύντομα με νέες βελτιώσεις ασφαλείας.

Πριν από λίγες ημέρες το Darkcode, μια μαύρη αγορά που ειδικεύεται στην πώληση exploit kits και στο hacking, κατέβηκε από μια διεθνή επιχείρηση των αρχών.

Μια κοινή επιχείρηση που διοικείται από το FBI και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ευρώπη και τη Βραζιλία επίτρεψαν τον εντοπισμό και τη σύλληψη περισσοτέρων από 60 ατόμων, ύποπτα για τη διεξαγωγή εγκλήματων hacking. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, όλοι οι ύποπτοι σχετίζονται με το online εγκληματικό φόρουμ dαrκοde.

Το come back του Darkode συνοδεύεται από βελτιώσεις στην ασφάλειά του!

Το FBI μαζί με την Europol και την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας παρακολουθούσαν το cybercriminal φόρουμ από το Μάρτιο, η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα 62 συλλήψεις σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, την Κολομβία, τη Γερμανία, την Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ η βρετανική NCA ανακοίνωσε ότι συνολικά πέντε ύποπτοι είχαν συλληφθεί συσχετιζόμενοι με το DαrΚοde μεταξύ Νοεμβρίου του 2013 και Μαρτίου του 2015, στις 26 Ιουλίου ο διαχειριστής του αμφιλεγόμενου εγκληματικού φόρουμ ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του δεν είχε επηρεαστεί από τη δραστηριότητα των αρχών.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή που χρησιμοποιεί το online ψευδώνυμο Sp3cial1st, μετά την κατάσχεση του Darkcode στις 14 Ιουλίου περίμενε για την αποκάλυψη της ταυτότητας των συλληφθέντων, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει το φόρουμ και πάλι online.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας που λειτουργεί το blog MalwareTech δημοσίευσε τον κατάλογο των συλληφθέντων, που ήταν ενεργοί στο φόρουμ Darkode τα τελευταία χρόνια:
• h0tsh0t
• Mafi AKA Crim AKA Synthet!c (Διαχειριστής DαrΚοde )
• Parabola (Διαχειριστής DαrΚοde )
• Nocen
• Phastman
• semaph0re
• m3t4lh34d
• rzor
• k@exploit.im
• Android (Προγραμματιστής του Dendroid trojan)
• SpliT
• WesTThug

«Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι μόνο δύο από τους συλληφθέντες είχαν δραστηριοποιηθεί ξανά στο dαrκοde τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι το FBI μπορεί να έχει φέρει σε επαφή μια λίστα γνωστών εγκληματιών που ήταν επίσης στο dαrκοde, αντί να στοχεύει το ίδιο το φόρουμ», δηλώνει σε blog post του.

Το come back του dαrκοde συνοδεύεται από βελτιώσεις στην ασφάλειά του!

Στις 26 Ιουλίου, φαίνεται ότι ο Sp3cial1st ανακοίνωσε στο darkode.cc ότι το γνωστό φόρουμ Darkode μετακινείται στο Tor δίκτυο και ότι εκείνος θα αναθέτει σε κάθε χρήστη τη δική του διεύθυνση .onion στο φόρουμ για να βελτιώσει τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Το αντίμετρο που υιοθετήθηκε από τον Sp3cial1st θα εμποδίζει την κακή χρήση του Darkode μέσα από διηθήσεις που θα δίνουν στους διαχειριστές ένα προβάδισμα επί της πρόσβασης των χρηστών, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αρχείο καταγραφής(log file) για κάθε onion .

«Οι περισσότεροι από το προσωπικό είναι ακέραιοι, μαζί με τα ανώτερα στελέχη. Φαίνεται ότι οι επιδρομές επικεντρώθηκαν σε πρόσφατα προστιθέμενους χρήστες ή σε άτομα που έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Το φόρουμ θα επιστρέψει στην onion land , θα είναι μόνο για επίσκεψη, και μόνο στα μέλη που εμείς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι ακόμα ενεργά, θα δοθεί μια πρόσκληση.», δηλώνει ο διαχειριστής του Dark code.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS