ΑρχικήinetΑν έχετε ερώτηση για τον Stephen Hawking, τώρα είναι η ευκαιρία σας

Αν έχετε ερώτηση για τον Stephen Hawking, τώρα είναι η ευκαιρία σας

Αν έχετε κάποια ερώτηση για Stephen Hawking, τώρα είναι η ευκαιρία σας.

Ο παγκοσμίου φήμης φυσικός ξεκίνησε την πρώτη του AMA (Ρώτα με ότι θες ) συνδεδεμένος στο MySpace τη Δευτέρα το πρωί. Μέσα σε δύο ώρες, το post του έλαβε πάνω από 2.300 σχόλια.

Πολλές από τις κορυφαίες ερωτήσεις ήταν σχετικά με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης – ένα θέμα για το οποίο ο Hawking έχει μιλήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Στο αρχικό του post , ο Χόκινγκ προέτρεψε τους ανθρώπους να ενταχθούν σε μια ηθική συζήτηση.

Αν έχετε ερώτηση για τον Stephen Hawking, τώρα είναι η ευκαιρία σας

«Έχω υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή νωρίτερα αυτό το έτος εκλιπαρώντας τους ερευνητές να εξισορροπήσουν τα οφέλη της AI  με τους κινδύνους που μπορεί να έχει», έγραψε στο MySpace. “Η επιστολή αναγνωρίζει ότι η Al μπορεί μια μέρα να συμβάλει στην εξάλειψη των ασθενειών και της φτώχειας, αλλά θέτει επίσης την υποχρέωση στους επιστήμονες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογίας,  να κρατήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα μπροστά και στο επίκεντρο των καινοτομιών τους.»

Η AI, ή αλλιώς η δυνατότητα των υπολογιστών να μάθαίνουν και να αναπτύξουν συνείδηση, είναι ένα συχνό θέμα στην επιστημονική φαντασία, συχνά με αποτέλεσμα την καταστροφή της ανθρώπινης φυλής. Οι ανησυχίες του Hawking δεν πάνε τόσο μακριά, αλλά ο ίδιος και άλλοι επιστήμονες ανησυχούν για μερικές από τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας θέσεων εργασίας και τη δυνατότητα κατασκευής όπλων με δική τους νοημοσύνη.

Ο Hawking, ο οποίος έχει πληγεί από την νόσο του κινητικού νευρώνα ALS για τα τελευταία σαράντα χρόνια, επικοινωνεί μέσω ενός υπολογιστή. Είπε ότι θα συνεργαστεί με τους συντονιστές της  Reddit, ώστε να συλλέξει ερωτήσεις μέχρι τις 4 Αυγούστου και να απαντήσει σε αυτές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS