ΑρχικήinetΈρχονται οι δρόμοι από...πλαστικό!

Έρχονται οι δρόμοι από…πλαστικό!

πλαστικόΑπό πλαστικό θα κατασκευάζονται οι δρόμοι στο μέλλον.

Η εταιρεία VolkerWessels στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μελετά μια καινοτόμα ιδέα όσον αφορά την κατασκευή δρόμων. Το υλικό από το οποίο πρόκειται να κατασκευάζονται οι δρόμοι είναι ένα είδος πλαστικού από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Η Ολλανδική πόλη υποστηρίζει θερμά την νέα αυτή ιδέα επιτρέποντας στην εταιρεία να πραγματοποιήσει δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.
Το πλαστικό, φαίνεται να έχει πολλά ωφέλη συγκριτικά με την άσφαλτο. Απαιτείται πολύ λιγότερη συντήρηση, και τεχνικά έργα καθώς το νέο υλικό θα είναι ελαφρλυτερο κατά πολύ και θα παρασκευάζεται απευθείας σε μεγάλα μπλοκ από το εργαστάσιο που θα τοποθετούνται χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αυτές οι τεχνικές αναμένεται να μειώσουν τις δαπάνες σε εργατικό προσωπικό αλλά και τον χρόνο της διαδικασίας στο ελάχιστο. Οπότε τα κέρδη της νέας τεχνολογίας αναμένονται σημαντικά.
Το νέο υλικό θα μπορεί να αντέξει περισσότερο στις ακραίες θερμοκρασίες από τους -40 έως τους 80 βαθμούς Κελσίου.

Παρότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και γίνονται ακόμη μελέτες, οι εταιρεία υποστηρίει πως σε χρονικό διάστημα 3 χρόνων η ιδέα θα μπορεί να εφαρμοστεί κι εμπορικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS