ΑρχικήinetΤεχνολογία επικοινωνίας vehicle-2-vehicle: οι οδηγοί βλέπουν μπροστά

Τεχνολογία επικοινωνίας vehicle-2-vehicle: οι οδηγοί βλέπουν μπροστά

Τεχνολογία επικοινωνίας vehicle-2-vehicle: οι οδηγοί βλέπουν μπροστά

Τεχνολογία επικοινωνίας vehicle-2-vehicle, υπό την ονομασία EYES, αξιοποιεί σύστημα που ανέπτυξαν ερευνητές του ισπανικού Universitat Politècnica de València, που επιτρέπει στον οδηγό να έχει εικόνα μπροστά από το προπορευόμενο όχημα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, το σύστημα προϋποθέτει τα οχήματα να διαθέτει εμπρόσθια κάμερα και σύστημα επικοινωνίας μέσω Wi-Fi.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, το σύστημα προϋποθέτει τα οχήματα να διαθέτει εμπρόσθια κάμερα και σύστημα επικοινωνίας μέσω Wi-Fi. Σε αυτό το πλαίσιο, το κάθε αυτοκίνητο θα «ενημερώνεται» όταν ένα όχημα βρίσκεται από πίσω του, και θα του αποστέλλει εικόνα βίντεο από την εμπρόσθια κάμερά του, η οποία θα προβάλλεται σε smartphone ή tablet, δίνοντας στον οδηγό του οχήματος που ακολουθεί να ξέρει πότε είναι η σωστή στιγμή για προσπέραση.

Ακόμα και στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα είναι πολλά, σχηματίζοντας «κονβόι», η τεχνολογία του εν λόγω συστήματος θα είναι σε θέση να ξεχωρίζει τη θέση του ενός σε σχέση με τα άλλα, μεταδίδοντας το βίντεο από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι, από τη στιγμή που ο διαμοιρασμός πληροφορίας γίνεται σε τοπικό επίπεδο, δεν θα απαιτείται πρόσβαση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να λειτουργεί το σύστημα.

Τεχνολογία επικοινωνίας vehicle-2-vehicle: οι οδηγοί βλέπουν μπροστά
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, το σύστημα vehicle-2-vehicle προϋποθέτει τα οχήματα να διαθέτει εμπρόσθια κάμερα και σύστημα επικοινωνίας μέσω Wi-Fi.

πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS