ΑρχικήsecurityΟ Εγκέφαλος του Blackshades RAT καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης

Ο Εγκέφαλος του Blackshades RAT καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης

Ο Εγκέφαλος του Blackshades RAT καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης

Ο Σουηδός συνδημιουργός του Blackshades RAT καταδικάστηκε από τις αμερικανικές αρχές σε 57 μήνες φυλάκισης. Μια ακόμη επιτυχία των οργάνων επιβολής του νόμου ενάντια στο cybercrime.

Blackshades RAT
Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τον Alex Yücel (a.k.a. “marjinz“), έναν Σουηδό, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από το BlackShades Remote Access Tool (RAT). Το BlackShades είναι ένας δημοφιλές RAT στον υπόκοσμο κι έχει μολύνει περισσότερους από 500.000 υπολογιστές παγκοσμίως

 

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τον Alex Yücel (a.k.a. “marjinz“), έναν Σουηδό, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από το BlackShades Remote Access Tool (RAT). Το BlackShades είναι ένας δημοφιλές RAT στον υπόκοσμο κι έχει μολύνει περισσότερους από 500.000 υπολογιστές παγκοσμίως. Ο Yücel καταδικάστηκε σε σχεδόν πέντε έτη φυλάκισης σε μια αμερικάνικη φυλακή την Τρίτη.

Το BlackShades επιτρέπει να αποκτήσει ο χρήστης ολοκληρωτικό έλεγχο της μηχανής του θύματος, και σχεδιάστηκε για να κατασκοπεύυει τα θύματα κλέβοντάς τους τα credentials τους και τα ευαίσθητα δεδομένα τους, με το να παρακολουθεί τις πληκτρολογήσεις τους, με το να στ΄λενει άμεσα μηνύματα, και με πολλούς άλλους τρόπους.

Ο 25χρονος Alex Yücel ήταν διαχειριστής του “BlackShades” και πρόσφερε το πασίγνωστο RAT σε πολλές χιλιάδες εγκληματίες και πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες. Ο Yücel είναι ο συνδημιουργός του BlackShades RAT, και ο δεύτερος developer είναι ο αμερικανός Michael Hogue, ο οποίος αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορίας σε βάρος του. Ο Hogue αναμένεται να καταδικαστεί στις 24 Ιουλίου.

Το RAT διαφημίστηκε χαρακτηριστικά σε διάφορα hacking forums και «πωλήθηκε ως προϊόν που ιδανικά συνδύαζε τα χαρακτηριστικά διάφορων τύπων hacking tools.»

Το BlackShades ήταν πολύ φτηνό, μπορούσε να το προμηθευτεί κάποιος γύρω στα $40 με $50 δολάρια. Το 2012, οι Citizen Lab και EFF υπέβαλαν έκθεση ότι το πασίγνωστο Blackshades χρησιμοποιήθηκε σε στοχευμένες επιθέσεις στη Συρία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS