ΑρχικήsecurityΟ προγραμματιστής του Blackshades RAT δηλώνει ένοχος

Ο προγραμματιστής του Blackshades RAT δηλώνει ένοχος

Ένας από τους προγραμματιστές του Blackshades εργαλείου κατασκοπείας ομολόγησε την ενοχή του για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Blackshades RAT
Ένας Σουηδός υπήκοος, ο Alex Yucel (24) είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ανάπτυξη του Blackshades RAT (απομακρυσμένη πρόσβαση Trojan) και την πώληση του σε χιλιάδες άτομα μεταξύ 2010 και 2013, μέσω ενός οργανωμένου δικτύου.

Ο άλλος προγραμματιστής της κακόβουλης εφαρμογής είναι ο Μάικλ Χογκ, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Ιανουάριο του 2013 και αναμένει επί του παρόντος την ποινή του, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ της Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Επίσης περιμένουν την ποινή τους o Brendan Johnston (διαχειριστής για την οργάνωση BΙackshades) και οι Marlen Rappa και Kyle Fedorek, πελάτες του BΙackshades πελάτες. Όλοι οι προαναφερόμενοι ομολόγησαν την ενοχή τους.

Το RAT πωλήθηκε σε cybercriminal φόρουμ και επέτρεψε σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα υπολογιστή, καθώς να συλλέξει τα δεδομένα που εισάγονταν από το πληκτρολόγιο και να ενεργοποιήσει την κάμερα, εάν υπήρχε διαθέσιμη, προκειμένου να κατασκοπεύσει το θύμα.

Επίσης, στον κατάλογο των features παρέχεται η δυνατότητα να διεξάγει κατανεμημένη denial-of-service (DDoS).

Οι δύο προγραμματιστές διέθεσαν το εργαλείο στις τιμές μεταξύ $ 40 / € 35 και $ 100 / € 88 και πιστεύεται ότι κέρδισαν από τις πωλήσεις $ 350.000 / € 307.000.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, με το Blackshades μολύνθηκαν πάνω από 500.000 υπολογιστές σε περισσότερες από 100 χώρες. Το 2014, το FBI πραγματοποίησε μια παγκόσμια επιχείρηση ώστε να τερματίσει τη δραστηριότητα της οργάνωση Blackshades, η οποία έληξε με τη σύλληψη περίπου 100 ατόμων.

Ο Yucel συνελήφθη στη Μολδαβία το 2013 και είναι το πρώτο άτομο που θα εκδοθεί από τη χώρα αυτή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 22 Μαΐου ενώ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με το αρχικό κατηγορητήριο το 2013, ο Yucel χρεώθηκε με συνολικά πέντε κατηγορίες για συνωμοσία για τη διάπραξη ηλεκτρονικής πειρατείας, τη διανομή του κακόβουλου λογισμικού, συνωμοσία για διάπραξη απάτης πρόσβασης σε συσκευή, απάτη πρόσβασης συσκευής και διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS