ΑρχικήReviewsΤο Surface Hub είναι το υπερtablet - pc της Microsoft

Το Surface Hub είναι το υπερtablet – pc της Microsoft

Κοιτάζοντάς το σίγουρα δυσκολεύεται κάποιος να χαρακτηρίσει αυτή την συσκευή… θυμίζει τεράστιο τάμπλετ, πίνακα παρουσίασης, υπερυπολογιστή… σίγουρα είναι και τα τρία μαζί… ο λόγος γίνεται για το Surface Hub της Microsoft, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 84 ιντσών και προορίζεται για χρήση κυρίως σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, με έμφαση σε βιντεοκλήσεις, συνεργασία σεprojects σε πραγματικό χρόνο και παρουσιάσεις. 

Το Surface Hub είναι το υπερtablet - pc της Microsoft

Όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του ειδικού Τύπου, θα μπορούσε να εξαλείψει τα γνωστά προβλήματα που χαρακτηρίζουν έναν χώρο συσκέψεων, με τους projectors και τα laptops που τον χαρακτηρίζουν- ενώ σίγουρα θα αποτελούσε παράγοντα εντυπωσιασμού για έναν πελάτη. Όπως είναι αναμενόμενο, πολλαπλοί χρήστες μπορούν να ακουμπούν/ χειρίζονται την οθόνη ταυτόχρονα, σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και συνεργαζόμενοι με χρήστες που δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Το λειτουργικό του Surface Hub είναι τα Windows 10 και περιλαμβάνονται οι συνήθεις εφαρμογές για Office, καθώς και το Skype for Business και το OneNote. Επίσης μπορεί να «συνεργάζεται» με universal εφαρμογές, ενώ, πέρα από το δάκτυλο του χρήστη, είναι δυνατός ο χειρισμός του και με ειδικό στυλό.

Παράλληλα, μπορεί να δέχεται και φωνητικές εντολές, και υφίσταται δυνατότητα τηλεχειρισμού από συσκευή με Windows, Android ή iOS. Διαθέτει ακόμη δύο ενσωματωμένες κάμερες των 1080p για βιντεοκλήσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογίας The Inquirer, στις ΗΠΑ, το Surface Hub μοντέλο των 55 ιντσών θα κοστίζει 7.000 δολάρια (περίπου 6.200 ευρώ), ενώ των 84 ιντσών θα κοστίζει 20.000 (περίπου 17.800 ευρώ). Οι συσκευές θα έχουν ενσωματωμένες ασύρματες τεχνολογίες WiFi, Bluetooth 4.0 και NFC, ενώ θα είναι εξοπλισμένες με «πληθώρα θυρών για εύκολη ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση».

Το Surface Hub είχε αποκαλυφθεί σε πρώτη φάση σε εκδήλωση της Microsoft τον Ιανουάριο, ωστόσο είχε επισκιαστεί από το φουτουριστικό HoloLens. Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει τον Ιούλιο.

Μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

https://youtu.be/FRLDRQePY1o

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS