ΑρχικήsecurityPonemon: Ένα Data breach κοστίζει στην επιχείρηση $154 /αρχείο

Ponemon: Ένα Data breach κοστίζει στην επιχείρηση $154 /αρχείο

Ponemon Ένα Data breach κοστίζει στην επιχείρηση 154αρχείοΣύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες το πρωί από την IBM και το ίδρυμα Ponemon, το κόστος ανά– αρχείο μιας (data breach) παραβίασης στοιχείων έφθασε στα $154 δολλάρια φέτος, πράγμα που σημαίνει 12 τοις εκατό επάνω από το ποσό του περασμένου χρόνου, που ήταν  $145 δολλάριαΕπιπλέον, το μέσο συνολικό κόστος μιας ενιαίας παραβίασης στοιχείων ανήλθε 23 τοις εκατό επάνω, δηλαδή στα $3.79 εκατομμύρια δολλάρια.

Το κόστος των παραβιάσεων δεδομένων για τις εταιρείες συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι εξελιγμένες μέθοδοι των κυβερνοεγκληματιών στοχεύουν σε δεδομένα αξίας και ιατρικά αρχεία, σύμφωνα με έρευνα της IBM που πραγματοποίησε το Ponemon Institute. Ο κλάδος της υγείας είναι αυτός που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο από παραβιάσεις, με το μέσο κόστος να αγγίζει ακόμη και τα 364 δολλάρια.

Η απώλεια που υπέστη μια επιχείρηση είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του συνολικού κόστους μιας παραβίασης δεδομένων. Όσο πιο υψηλός είναι ο κύκλος εργασιών των πελατών, τόσο αυξάνονται και οι δαπάνες αποκτήσεων πελατών, και ένα “χτύπημα” στην φήμη της εταιρείας προσθέτει στο κόστος πάνω από $1.57 εκατομμύρια δολλάρια ανά επιχείρηση, παραπάνω από τα $1.33 εκατομμύρια δολλάρια των προηγούμενων ετών, σύμφωνα με την δήλωση του προέδρου και ιδρυτή του Ponemon Institute, κυρίου Larry Ponemon.

Το μέσο συνολικό κόστος μίας παραβίασης ανέρχεται πλέον στα 3,8 εκατ., αυξημένο από τα 3,5 εκατ. πέρυσι, ενώ τα απευθείας κόστη περιλαμβάνουν την πρόσληψη ειδικών για την «επιδιόρθωση» των παραβιάσεων, την έρευνα των αιτιών, την δημιουργία επικοινωνιακών καναλιών με τους πελάτες. Παράλληλα, η απώλεια δραστηριοτήτων εξαιτίας του ότι οι πελάτες γνωρίζουν για τις παραβιάσεις είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Το κόστος παραβίασης δεδομένων ανέρχεται στα 154 δολ./αρχείο, αυξημένο από 145 δολ. πέρυσι.

Το Ponemon Institute ανέλυσε τα αποτελέσματα από 350 επιχειρήσεις σε 11 χώρες, κάθε μια από τις οποίες είχε υποστεί μια παραβίαση το προηγούμενο έτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS