ΑρχικήinetΤα GreenTec Awards στο Βερολίνο για όγδοη χρονιά

Τα GreenTec Awards στο Βερολίνο για όγδοη χρονιά

GreenTec Awards
Το GreenTec Awards πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά και βραβεύει πρωτότυπες ιδέες επιστημόνων που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη.
Η φετινή απονομή πραγματοποιείται στο Βερολίνο με πολλούς προσκεκλημένους από όλους τους ενδιαφερόμενους χώρους, όπως αυτόν της πολιτικής, της επιστήμης αλλά και της οικονομίας. Η εν λόγω βράβευση μέσα σε μια δεκαετία έχει αναδείχθεί ως τον σημαντικότερο θεσμό για εφευρέσεις στον τομέα της οικολογίας και του περιβάλλοντος.
Οι μηχανικοί Μάρκο Φόιγκτ και Σβεν Κρίγκερ είναι οι εμπνευστές του “πράσινου” θεσμού GreenTec Awards. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κυρίως γερμανόφωνες χώρες αλλά και χώρες όπως η Ολλανδία και η Σουηδία.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle θα παρουσιαστούν πολλές πρωτότυπες ιδέας χωρισμένες σε 10 κατηγορίες. Ο Μπόγιαν Σλατ για παράδειγμα, στην κατηγορία “Νερό και λύματα”, σοκαρισμένος από την ανακάλυψη των σκουπιδιών που βρίσκονται στον βυθό έπειτα από κατάδυσή του, εμπνεύστηκε το “Ocean Cleanup“, έναν “αυτοκαθαρισμό των θαλασσών” με την βοήθεια των φυσικών ρευμάτων. Αυτό, οραματίστηκε, πως θα καταστεί δυνατόν με την τοποθέτηση βραχιόνων στα κατάλληλα σημεία απ’ όπου τα σκουπίδια θα συλλέγονται με ευκολία.
Μία άλλη ιδέα, το “QMilk” που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Παραγωγή” είναι η παραγωγή υφασμάτων από…γάλα! Τα υπολείμματα που απομένουν από την τυροκομεία και πετάγονται, σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας μπορούν με την κατάλληλη επεξεργασία να μετατραπούν σε υφασμάτινες ίνες, και στην συνέχεια σε υφάσματα, φιλικά για το δέρμα και απαλά περισσότερο κι από μετάξι.
Η κριτική επιτροπή του GreenTec Awards δηλώνει ενθουσιασμένη για το σύστημα πλοήγησης που εφαρμόστηκε σε νέα μοντέλα της (i3 και i8), η αυτοκινητοβιομηχανία BWM. Το σύστημα αυτό ενημερώνει τους οδηγούς για το πρόγραμμα των ΜΜΜ και ενημερώνει τους οδηγούς για τις εναλλακτικές που έχουν ώστε να φτάσουν έγκαιρα και οικολογικά στον προορισμό τους. Προς στιγμήν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη,την Κίνα και τις ΗΠΑ και στοχεύουν στην μείωση των ρύπων αλλά και της κίνησης στους δρόμους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS