ΑρχικήsecurityΠαραδέχθηκε ότι έβλεπε πορνό με ζώα εξαιτίας ενός ransomware

Παραδέχθηκε ότι έβλεπε πορνό με ζώα εξαιτίας ενός ransomware

Ένας άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα, όταν μια μόλυνση από ransomware τον οδήγησε να αναφέρει στην αστυνομία, ότι ο υπολογιστής του περιείχε αρκετές εκατοντάδες πορνό φωτογραφίες ζώων, που το δικαστήριο περιέγραψε σαν «ακραίες» και «αποκρουστικές».

Ransomware-Malware

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο 61-χρονος Victor Anthony Noble, κάτοικος της Σκωτίας, ζούσε στο χωριό της Cumbria του Warwick Bridge το 2013, όταν το PC του χτυπήθηκε από ένα ransomware.

Σε αντίθεση με τα καταστροφικά cryptoware των τελευταίων ετών, όπως το CryptoLocker ή το CryptoWall, αυτό το είδος της επίθεσης αφήνει τα αρχεία ανέπαφα, και απλά κλειδώνει το σύστημα. Μετά βέβαια, απαιτεί λύτρα για να το ξεκλειδώσει.

Μια τυπική τεχνική που εφαρμόζουν οι απατεώνες είναι ότι αναφέρουν στο θύμα ότι ο υπολογιστής περιείχε πειρατικό λογισμικό, πορνό, ή κάτι άλλο παράνομο, και ζητάνε λύτρα για να μην το αναφέρουν στις αρχές επιβολής του νόμου.

Σε πολλές περιπτώσει, το κακόβουλο λογισμικό προσποιείται ότι είναι η ίδια η αστυνομία ή συστήματα παρακολούθησης του FBI.
Στην περίπτωση του κ Noble, αν και πλήρωσε 100 λίρες Αγγλίας, οι απατεώνες δεν ξεκλείδωσαν τον υπολογιστή του.

Έτσι, ο Noble σκεπτόμενος ότι αυτό δεν θα σταματήσει, αποφάσισε να παραδοθεί στην τοπική αστυνομία, και να παραδεχτεί ότι ο υπολογιστής περιείχε φωτογραφίες πορνό με ανθρώπους, άλογα, σκυλιά και γουρούνια (!).

Αν και παραδέχθηκε ότι κατέβασε περίπου 600 φωτογραφίες, ο Noble υποστήριξε ότι δεν θυμάται να τις έχει δει ποτέ.

Το περιστατικό έγινε τον Μάιο του 2013, και ο Noble εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Carlisle το Δεκέμβριο του 2014. Το Μάρτιο που μας πέρασε εκδικάστηκε η έφεση στο Carlisle Crown Court. Ομολόγησε την ενοχή του για πέντε κατηγορίες που περιελάμβαναν και την κατοχή ακραίας πορνογραφίας.

Διάστηκε 12 μήνες με αναστολή.

 

Πηγή: iguru

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS