ΑρχικήSecurityΜήνυσε το αφεντικό επειδή μέσω app την παρακολούθουσε εκτός ωραρίου

Μήνυσε το αφεντικό επειδή μέσω app την παρακολούθουσε εκτός ωραρίου

US: Μία sales executive μηνύει τον εργοδότη της για παραβίαση ιδιωτικότητας, η οποία ισχυρίζεται πως απολύθηκε από την εταιρεία αφού διέγραψε από το κινητό της ένα app που παρακολουθούσε τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με την καταγγελία ισχυρίζεται ότι η Intermex, μια εταιρία που αναλαμβάνει μεταφορές χρημάτων, παρακολουθεί τους υπαλλήλους της ακόμα και όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Large Man Looking At Co-Worker With A Magnifying Glass --- Image by © Images.com/Corbis

Η Myrna Arias ισχυρίζεται ότι «επιπλήχθηκε εντόνως» για τηναφαίρεσητου ΑΡΡ και απολύθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Η επιχείρηση δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο website Ars Technica, οι υπάλληλοι έπρεπε να εγκαταστήσουν το ΑΡΡ , που ονομάζεται Xora, στα τηλέφωνά τους τον Απρίλιο του 2014.

Το Xora περιγράφεται στο website του ως εφαρμογή διαχείρισης εργασιακών χώρων και η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να «διαχειρίζονται από απόσταση» τους εργαζομένους τους, παρακολουθώντας τις ώρες και άλλες πτυχές της εργασίας τους.

Το website του Xora αναφέρει ότι το app χρησιμοποιεί GPS για να επιτρέψει στα αφεντικά να βλέπουν την θέση του κινητού κάθε εργαζομένου σε έναν Google Map».

Μήνυσε το αφεντικό επειδή μέσω app την παρακολούθουσε εκτός ωραρίου2Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην δίκη, οmanager της κας Arias «παραδέχθηκε ότι οι υπάλληλοι θα ελέγχονταν και όταν είναι εκτός υπηρεσίας και καυχήθηκε ότι ήξερε πόσο γρήγορα οδηγούσε εκείνη και ποιές ακριβώς στιγμές. από τότε που είχε εγκαταστήσει το εν λόγω ΑΡΡ στο τηλέφωνό της».

«Επιβεβαίωσε ότι έπρεπε να έχει το τηλέφωνό της ενεργοποιημένο 24/7 για να μπορεί να απαντάει σε τηλεφωνήματα πελατών,» αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο.

Η κα Arias δεν είχε «καμία αντίρρηση» στον έλεγχο της εργασίας της αλλά θεώρησε ότι ο έλεγχός της σε ώρες εκτός ωραρίου είναι κάτι που παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιωτικότητάς της.

Παρομοίασε το ΑΡΡ με βραχιόλι αστραγάλων ενός φυλακισμένου.

 

 

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS