ΑρχικήinetΤο Corallia στο TAU Innovation Week στο Ισραήλ

Το Corallia στο TAU Innovation Week στο Ισραήλ

Το Corallia με τέσσερις από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις
στο TAU Innovation Week στο Ισραήλ

 

Τελ Αβίβ, 06.05.2015: Το Corallia, με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Tel Aviv StarTAU, εντείνει τις δράσεις διασύνδεσης της Ελληνικής και Ισραηλινής startup σκηνής και θα συνοδεύσει τέσσερις από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις στη φετινή διεθνή εβδομάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, TAU Innovation Week, που διεξάγεται στο Tel Aviv, 7-10 Μαΐου.

H ελληνική αποστολή αποτελείται από τις εταιρείες Owiwi, Simple Apps, Meazon, Irida Labs, μέλη των gi, mi και si clusters, που θα διαγωνιστούν στο Tel Aviv Startup Challenge, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο Startup Avenue σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Ελληνικό περίπτερο, θα παρακολουθήσουν πρακτικά σεμινάρια από διεθνούς εμβέλειας ομιλητές και θα συναντήσουν επενδυτές και εν δυνάμει πελάτες προς αναζήτηση επενδύσεων.

Το Corallia έχει, επίσης, προγραμματίσει σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Ισραήλ για να προβάλει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας για να διαμορφωθεί η βάση για μελλοντικές συνεργασίες και επενδύσεις στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις από Ισραηλινές εταιρείες σε ελληνικέςstartups (Elxys Innovations, Antcor) του mi-Cluster.

Η ελληνική αποστολή διοργανώνεται έπειτα από την επίσκεψη του Ισραηλινού γκουρού Oren Simanian, ιδρυτή του StartTAU, στα ΙnnoΗubs που διαχειρίζεται το Corallia σε Αθήνα και Πάτρα πριν από μερικές εβδομάδες.

Η εβδομάδα TAU Innovation Week αποτελεί μια πρωτοβουλία του StarTAU και του Γραφείου Διάδοσης Τεχνολογίας του Ράμοτ. Βασικό πυρήνα των εκδηλώσεων αποτελεί το συνέδριο που απευθύνεται στο διεθνές start-up οικοσύστημα με εκπροσώπους επιχειρήσεων, επενδυτών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών. Τις εργασίες του TAU InnovationConference αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 3.500 σύνεδροι.

Το Corallia στο TAU Innovation Week στο Ισραήλ

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι ο πρώτος οργανισμός που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας (innovation clusters) με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός. Στα clusters που αναπτύσσει, το Corallia έχει ρόλο συντονιστή και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις στήριξης και προώθησης για το σύνολο των φορέων καινοτομίας του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών εργαστηρίων, των κεντρικών κυβερνητικών και περιφερειακών υπηρεσιών, των επιχειρηματικών αγγέλων και των διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων, των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των παρόχων υποδομών και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Σήμερα, το Corallia έχει αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά Clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές) και το gi-Cluster(Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές).

Επιπλέον, το Corallia διαχειρίζεται ένα δίκτυο τριών μονοθεματικών κέντρων καινοτομίας (InnoHubs) σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας: το α1-innohub (Μαρούσι, Αθήνα, Αττική), το π1-innohub (Καστρίτσι, Πάτρα, Δυτική Ελλάδα) και το α2-innohub (Μαρούσι, Αθήνα, Αττική), όπου στεγάζονται επίσης τα κεντρικά γραφεία.

Το Corallia υλοποιεί, επίσης, πρόγραμμα επιτάχυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας (ΥΕΑP) με μια σειρά πρωτοβουλιών όπως: ο σημαντικότερος επιταχυντής της χώρας, το egg – enterˑgrowˑgo, σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip με τους φοιτητικούς συλλόγους του Stanford, Berkeley, MIT, Georgia Tech και UC San Diego κ.ά.

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ανταλλαγής καλών πρακτικών και προώθησης συνεργασιών με αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες, το Corallia επενδύει στις διεθνείς συνεργασίες εδραιώνοντας ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής για την ανάπτυξη clusters και συμμετέχοντας ενεργά σε επιλεγμένα ευρωπαϊκά έργα.

Οι δράσεις και τα έργα που υλοποιεί το Corallia συγχρηματοδοτούνται από Κοινοτικούς πόρους, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Εθνικούς πόρους, και ιδιωτικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ-ΙΙ), των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του προγράμματος Διεθνικής Συνεργασίας South East Europe Transnational CooperationProgramme, καθώς και δωρεών από ιδιωτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.corallia.org.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS