ΑρχικήinetΠερισσότερες επιλογές προσαρμογής για το μενού "Έναρξη" των Windows 10

Περισσότερες επιλογές προσαρμογής για το μενού “Έναρξη” των Windows 10

Το μενού «Έναρξη» των Windows έχει γίνει ένα είδος εμμονής για τη Microsoft, αφού η εταιρεία είχε επικριθεί έντονα για την εξάλειψή του από τα Windοws 8.

Μενού Έναρξη - Windows 10

Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να βεβαιωθεί ότι το πράττει σωστά στα Windοws 10 για να ξανακερδίσει “τις καρδιές” των χρηστών.

Ένα screenshot που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο μέσω κινεζικών μέσων ενημέρωσης δείχνει ότι η Microsoft σχεδιάζει να εισαγάγει ακόμα περισσότερες επιλογές προσαρμογής στο μενού «Έναρξη» στα επόμενα builds, ακόμη και αν η εταιρεία δεν έχει μιλήσει για αυτό δημοσίως.

Αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου της Microsoft για να προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές και είναι πολύ προφανές ότι το μενού «Έναρξη» παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη νέα προσέγγιση.

Το μενού “Έναρξη” θα επιστρέψει στα Windows 10 και το 10056 build έρχεται με μια έκδοση με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τις διαστάσεις του ανάλογα με τις οθόνες τους.

Η επιλογή αυτή, στο παρελθόν προσφερόταν στις πρώτες εκδοχές της τεχνικής προεπισκόπησης (technical preview), αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Μετά από απαίτηση των χρηστών, ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να την επαναφέρει, γι ‘αυτό είναι τώρα διαθέσιμη και πάλι και πολύ πιθανό να παραμείνει έτσι μέχρι το λειτουργικό σύστημα να φτάσει στο στάδιο της ανάπτυξης RTM.

Αυτό το screenshot δείχνει, επίσης, ότι το μενού “Έναρξη” θα έχει το δικό της τμήμα στην οθόνη ρυθμίσεων του υπολογιστή, έτσι θα δύναται το λειτουργικό σύστημα να επιλέγει αυτόματα ένα χρώμα από το background για να δείχνει καλύτερα η επιφάνεια εργασίας με τα ίδια χρώματα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώμα στη γραμμή εργασιών και το μενού «Έναρξη» αλλά και να κάνετε το μενού transparent.

Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε ότι η Microsoft εργάζεται επίσης πάνω σε νέα γραφικά για το μενού «Έναρξη» και μερικά από αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στο build 10056. Φυσικά, πολλά από αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι τα Windοws 10 να φτάσουν στο RTM, γεγονός το οποίο σύμφωνα με πηγές θα πρέπει να συμβεί τον Ιούνιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS