Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Περισσότερες επιλογές προσαρμογής για το μενού «Έναρξη» των Windows 10

Το μενού «Έναρξη» των Windows έχει γίνει ένα είδος εμμονής για τη Microsoft, αφού η εταιρεία είχε επικριθεί έντονα για την εξάλειψή του από τα Windοws 8.

Μενού Έναρξη - Windows 10

Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να βεβαιωθεί ότι το πράττει σωστά στα Windοws 10 για να ξανακερδίσει «τις καρδιές» των χρηστών.

Ένα screenshot που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο μέσω κινεζικών μέσων ενημέρωσης δείχνει ότι η Microsoft σχεδιάζει να εισαγάγει ακόμα περισσότερες επιλογές προσαρμογής στο μενού «Έναρξη» στα επόμενα builds, ακόμη και αν η εταιρεία δεν έχει μιλήσει για αυτό δημοσίως.

Αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου της Microsoft για να προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές και είναι πολύ προφανές ότι το μενού «Έναρξη» παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη νέα προσέγγιση.

Το μενού «Έναρξη» θα επιστρέψει στα Windows 10 και το 10056 build έρχεται με μια έκδοση με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τις διαστάσεις του ανάλογα με τις οθόνες τους.

Η επιλογή αυτή, στο παρελθόν προσφερόταν στις πρώτες εκδοχές της τεχνικής προεπισκόπησης (technical preview), αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Μετά από απαίτηση των χρηστών, ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να την επαναφέρει, γι ‘αυτό είναι τώρα διαθέσιμη και πάλι και πολύ πιθανό να παραμείνει έτσι μέχρι το λειτουργικό σύστημα να φτάσει στο στάδιο της ανάπτυξης RTM.

Αυτό το screenshot δείχνει, επίσης, ότι το μενού “Έναρξη” θα έχει το δικό της τμήμα στην οθόνη ρυθμίσεων του υπολογιστή, έτσι θα δύναται το λειτουργικό σύστημα να επιλέγει αυτόματα ένα χρώμα από το background για να δείχνει καλύτερα η επιφάνεια εργασίας με τα ίδια χρώματα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώμα στη γραμμή εργασιών και το μενού «Έναρξη» αλλά και να κάνετε το μενού transparent.

Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε ότι η Microsoft εργάζεται επίσης πάνω σε νέα γραφικά για το μενού «Έναρξη» και μερικά από αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στο build 10056. Φυσικά, πολλά από αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι τα Windοws 10 να φτάσουν στο RTM, γεγονός το οποίο σύμφωνα με πηγές θα πρέπει να συμβεί τον Ιούνιο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *