ΑρχικήinetLive από το 5ο Infocom Security

Live από το 5ο Infocom Security

Infocom Security Live

Το SecNews ως χορηγός επικοινωνίας παρευρέθηκε και αναμεταδίδει οπτικό υλικό μέσα από το Infocom Security.

Το 5ο Infocom Security 2015 πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Divani Caravel σήμερα από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 18.30 το απόγευμα.

Είναι εμφανές ότι η συμμετοχή των συνέδρων ήταν αθρόα με σχεδόν διπλάσια προσέλευση από το παρελθόν, ίσως θα τολμούσαμε να πούμε η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει σε αντίστοιχα εξειδικευμένα συνέδρια τα τελευταία χρόνια αλλά και στα Infocom Security γενικότερα. Τα περίπτερα των χορηγών είχαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από κόσμο που ενημερωνόταν για τις τελευταίες εξελίξεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιες αρνητικές αναφορές από περιορισμένο αριθμό συνέδρων αναφορικά με την εμπορικότητα που ανέδειξαν στις παρουσιάσεις τους πολλές εταιρείες και το γεγονός ότι περίμεναν πιο εξειδικευμένες παρουσιάσεις, στοχοθετημένες στην ουσία της ασφάλειας και με πιο υψηλό τεχνικό υπόβαθρο. Σίγουρα οι διοργανωτές θα το λάβουν υπόψη στην επόμενη διοργάνωση ώστε ένα άρτιο, κατά γενική ομολογία, συνέδριο να γίνει αρτιότερο.

IMG_20150401_105811-min

Στις παρουσιάσεις μας άρεσε ιδιαίτερα η παρουσίαση του Ηλία Χάντζου της εταιρείας Symantec (“Η αναφορά για την κατάσταση της ιδιωτικότητας στην Ευρώπη. Οι συνέπειες της προστασίας της ιδιωτικότητας για καταναλωτές και επιχειρήσεις”), αλλά και του ερευνητή της ENISA Δρ. Λουίς Μαρίνου αναφορικά με το τοπίο των κυβερνοεπιθέσεων για το 2015.

Αναμένουμε να δούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την παρουσίαση του Κωνσταντίνου Φίλη της Cosmote σχετικά με το ερευνητικό έργο NEMESYS, αλλά και την παρουσίαση της FireEye από τον Jason Steer.

Για πρώτη φορά είχαν ενδιαφέρον και τα σχετικά Workshops του συνεδρίου. Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος προσέγγισης του αντικειμένου, πέρα από τα τετριμένα, του Workshop της εταιρείας Cisco (Advanced Malware Protection και Indication of Compromise), αλλά και της Odyssey (ClearSkies Version 5)

Σημαντικοί ήταν και οι χορηγοί του συνεδρίου. Μεταξύ τους διακρίνουμε την εταιρεία Encode, την Checkpoint, τον ΟΤΕ και την Cosmote, την Adacom, την Cisco, την Space και την Odyssey Consulting.  Το σύνολο των χορηγών παρουσιάζεται [εδώ]

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες που έλαβαν οι συντάκτες μας που βρίσκονται στον χώρο:

Οι χορηγοί του συνεδρίου φαίνονται παρακάτω:

 

IMG_5312-min

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS