Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
infosec

Το Smartphone σας μπορεί να χακαριστεί οποιαδήποτε στιγμή, αν έχετε ένα από αυτά τα 22 Android Apps

Παρόλο που η Google έχει δημιουργήσει το Google Play protect, για να ελέγχει αν οι εφαρμογές στο play store περιέχουν...
Read More
Latest Posts

ISIS hacking – ανερχόμενη απειλή

ISISΗ ομάδα hacking που σχετίζεται με τους εξτρεμιστές αντάρτες του ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ της Συρίας και όχι μόνο), Cyber Caliphate έχει χτυπήσει αρκετές Ρώσικες ιστοσελίδες από το φθινόπωρο του περασμένου έτους.

Ο τρόπος λειτουργίας των hacker είναι να παραβιάζουν και να καταστρέφουν τις ιστοσελίδες, μοιράζοντας τα κατορθώματά τους στα social media.

Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Group-IB που εδρεύει στη Μόσχα παρατηρούν εδώ και καιρό τους επιτιθέμενους και καταγράφουν τις μεθόδους τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκτός από το Cyber Caliphate, υπάρχουν άλλες τρεις ομάδες (Team System Dz, FallaGa Team και Global Islamic Caliphate), που έχουν περισσότερα από 40 άτομα που υποστηρίζουν το ISIS και που σχετίζονται με αυτές τις κακόβουλες δραστηριότητες.

Αυτές οι ομάδες ισχυρίζονται συχνά ότι είναι υπεύθυνες για την παραμόρφωσή μεγάλου αριθμού ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο. Από την αρχή του έτους, η FallaGa Team έχει καταστρέψει πάνω από 300 ιστοσελίδες που ανήκουν σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στη Γαλλία, μετά το περιστατικό του Charlie Hebdo.

Ο κατάλογος των στόχων τους, δεν φαίνεται να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο καθώς οι ιστοσελίδες που έχουν επιτεθεί ανήκουν σε διάφορους φορείς. Οι ερευνητές της Group-IB έχει εντοπίσει αρκετές τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, κυβερνητικά όργανα που επηρεάζονται από τις επιθέσεις.

Προσθέτουν ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν ακόμη και λύκεια και επιστημονικά κέντρα, όπως το North Urals Local History Museum, το portal «Mitischy και Λύκειο της Ufa.

«Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας του Internet και οι ρωσικές εταιρείες δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τις δυνατότητες του ISIL, καθώς οι επιθέσεις τους είναι έξω από κάθε λογική και έχει στόχο τη μέγιστη κοινωνική απήχηση», δήλωσε ο Ilya Sachkov , Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιθέσεις των ιντερνετικών ομάδων του ISIS, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και τον φανατισμό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο εξελιγμένες και επιζήμιες ενέργειες στις υποδομές ζωτικής σημασίας και στα βιομηχανικά συστήματα.

Πηγή: iguru.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *