ΑρχικήinetΤο Twitter παρουσιάζει το πρώτο φίλτρο για προσβλητικά μηνύματα

Το Twitter παρουσιάζει το πρώτο φίλτρο για προσβλητικά μηνύματα

twitter

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του Twitter, Dick Costolo, το κοινωνικό δίκτυο με τα tweets, έχει αναπτύξει διάφορα εργαλεία με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες τους να αντιμετωπίσουν απειλητικά μηνύματα, υβριστικά μηνύματα και γενικότερα άσχημη συμπεριφορά που έχει σκοπό να τους δημιουργήσει προβλήματα. Τα εργαλεία αυτά αφορούν νέες μεθόδους αναφορών τέτοιων συμπεριφορών, reporting, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμπεριφορές αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια μηνύματα πιο αποτελεσματικά.

Τη Δευτέρα, το κοινωνικό δίκτυο Τwitter, παρουσίασε το πρώτο σημαντικό φίλτρο για το σκοπό αυτό, να εξαλείψει δηλαδή, τέτοιο περιεχόμενο. Το φίλτρο αυτό επιβεβαιώθηκε ότι λειτουργεί στο Twitter, για επιβεβαιωμένους χρήστες του δικτύου, εφόσον το ενεργοποιήσουν από τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων στην εφαρμογή για το iOS.

Το φίλτρο περιλαμβάνει μια σύντομη εξήγηση της λειτουργίας του, αναφέροντας ότι “στοχεύει” στο να μπλοκάρει τα μηνύματα τα οποία περιέχουν απειλές, προσβλητικής ή υβριστικής φρασεολογίας ή περιεχόμενο το οποίο προέρχεται από ύποπτους λογαριασμούς. Παρόλα αυτά το ύποπτο ή προσβλητικό περιεχόμενο δε διευκρινίζεται ακριβώς.

Το νέο φίλτρο στο Τwitter θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες επιλογές που είχαν οι χρήστες για αναφορές τέτοιων συμπεριφορών. Το κοινωνικό δίκτυο έχει υποσχεθεί ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει οδηγίες για το πώς θα λειτουργεί το φίλτρο αυτό και αν θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS