ΑρχικήinetO Zulfikar Ramzan νέος Chief Technology Officer στην RSA

O Zulfikar Ramzan νέος Chief Technology Officer στην RSA

Zulfikar Ramzan

Η RSA, το τμήμα εφαρμογών Ασφαλείας της EMC, ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Δρ. Zulfikar Ramzan στη θέση του Chief Technology Officer. Από τη θέση αυτή, ο Δρ. Ramzan αναλαμβάνει την ευθύνη να διαμορφώσει την τεχνολογική στρατηγική της εταιρείας εστιάζοντας στην ανάπτυξη καινοτομικών λύσεων οι οποίες θα προστατεύσουν τους πελάτες της RSA από έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό προηγμένων απειλών.

Πριν την ένταξή του στην RSA, ο Δρ. Ramzan κατείχε τη θέση του CTO στην Elastica, όπου αξιοποίησε τις μεθόδους επεξεργασίας της φυσικής γλώσσας και τις τεχνικές εκπαίδευσης μηχανών, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της Elastica να αποκτούν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ασφάλεια υπηρεσίες που παρέχονται μέσω cloud.  Πριν την Elastica, ο Δρ. Ramzan εργάστηκε ως επικεφαλής επιστημονικός συνεργάτης στη Sourcefire, την οποία εξαγόρασε η Cisco τον Οκτώβριο του 2013, και στην εταιρεία ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού Immunet, την οποία εξαγόρασε η Sourcefire το 2010. Παλαιότερα, ο Δρ. Ramzan κατείχε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στο τμήμα Security Technology & Response της Symantec, όπου υπήρξε ο αρχιτέκτονας της ανάπτυξης της τεχνολογίας ανίχνευσης malware της εταιρείας.

Ο Δρ. Ramzan κατέχει διδακτορικό τίτλο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Επιστήμης Υπολογιστών από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ).

 

Σχόλια στελεχών:

Amit Yoran, Πρόεδρος, RSA

«Η τεράστια εμπειρία του Zulfikar σε θέματα cybersecurity αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη για την RSA. Από την πλευρά μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που εντάσσεται στην ομάδα μας, καθώς οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι νέες διαδικτυακές απειλές που εμφανίζονται. Το όραμα του Zulfikar σε σχέση με το πού θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες ολόκληρου του κλάδου, όχι μόνο θα μας αναγκάσει να αναπτύξουμε λύσεις για την αντιμετώπιση των απειλών σήμερα, αλλά και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με στόχο να βοηθήσουμε επιχειρήσεις και οργανισμούς να αμυνθούν καλύτερα, αύριο».

 

Zulfikar Ramzan, CTO, RSA

«Το θέμα της Ασφάλειας δεν αποτελεί πλέον ένα απλό υποσύνολο των δραστηριοτήτων του ΙΤ ενός οργανισμού.  Εάν διδαχθήκαμε κάτι από τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι το ότι η διαδικτυακή Ασφάλεια έχει αναχθεί σε πρωτεύον θέμα το οποίο συζητείται σε επίπεδο ΔΣ. Καθώς το περιβάλλον των διαδικτυακών απειλών συνεχίζει να εξελίσσεται και νέες, πιο προηγμένες, απειλές παρουσιάζονται διαρκώς, το κλειδί για τους οργανισμούς είναι η υιοθέτηση μιας ευέλικτης στρατηγικής ασφαλείας.  Η ένταξή μου σε μία εταιρεία  πρωτοπόρο στην Ασφάλεια του ΙΤ με γεμίζει ενθουσιασμό. Ανυπομονώ να βοηθήσω την RSA να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες απειλές – και τις νέες πλατφόρμες απειλών – που κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους».

 

Σχετικά με την RSA

Οι λύσεις ασφαλείας της RSA βοηθούν τους οργανισμούς να μειώσουν τους κινδύνους που ενέχει η λειτουργία τους στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.  Οι λύσεις της RSA παρακολουθούν, αναλύουν και αντιδρούν στις σύγχρονες διαδικτυακές απειλές, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν, να διερευνούν και να αντιμετωπίζουν προηγμένες απειλές ΙΤ, να ελέγχουν και να διαχειρίζονται την ταυτότητα των χρηστών των υποδομών τους, αποτρέποντας φαινόμενα υφαρπαγής διευθύνσεων ΙΡ, ηλεκτρονικής απάτης και εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την RSA, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.rsa.com.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS