ΑρχικήinetΗ Proofpoint δαπανά $ 40 εκατ. για να αποκτήσει την Emerging Threats

Η Proofpoint δαπανά $ 40 εκατ. για να αποκτήσει την Emerging Threats

Η Proofpoint έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της ανίχνευσης malware και της απόκρισης έναντι των απειλών, συμφωνώντας να δαπανήσει περίπου $ 40 εκατ. / € 35.765.000 για την απόκτηση της Emerging Threats, εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες Threat Intelligence σε πολλά μέρη σε όλη τον κόσμο.

Proofpoint Acquires Emerging Threats
Η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στις υπηρεσίες Targeted Attack Protection και Threat Response προκειμένου να παρέχουν πιο χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση και την αποτροπή προηγμένων κυβερνοεπιθέσεων.

Η Emerging Threats ιδρύθηκε το 2003, καθιερώθηκε στον τομέα της ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των συστημάτων της, υποβάλλονται σε επεξεργασία με σκοπό την παροχή ενός ευρύτερου παλισίου για την ανάλυση των απειλών.

Η IQRisk σουίτα περιέχει πολλαπλά components (ETPro Ruleset, IQRisk Rep List and IQRisk Query) που προστατεύουν από data exfiltration, exploits, κακόβουλο λογισμικό ή phishing.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία διατηρεί μια λίστα reputation με IPs και το domains που μπορούν να ενσωματωθούν σε λύσεις firewall για τον διαχωρισμό των συνδέσεων που ενέχουν κίνδυνο και εκείνων που είναι ασφαλείς.

Η Emerging Threats συλλέγει εκατομμύρια δείγματα malware και threat indicators σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων για να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη διανομή ενός κακόβουλου προγράμματος και του command & control διακομιστή των υποδομών που χρησιμοποιείται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.
Επιπλέον, η εταιρεία διατηρεί τα IDS/IPS ruleset και ETOpen Ruleset, στα οποία στηρίζονται πάνω από 20.000 οργανισμοί από όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 200.000 χρήστες κατεβάζουν το ruleset για τα Suricata, Snort και άλλα IDS (σύστημα ανίχνευσης εισβολής) κάθε μέρα.

Η εξαγορά από την Proofpoint δεν πρόκειται να επηρεάσει την σχέση της Emerging Threats με τους υπάρχοντες πελάτες της και οι εργασίες της αναμένεται να συνεχιστούν ως συνήθως. Ωστόσο, η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η έρευνα της εταιρείας θα επωφεληθεί από μεγαλύτερες επενδύσεις, οδηγώντας σε αυξημένες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει υπογραφεί για 40 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει τόσο μετρητά και μετοχές. Η τιμή της μετοχής της Proofpoint έφτασε τα $ 57.07, σημειώνοντας μικρή αύξηση της τάξης του 0,43 δολαρίων (0,76%).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS