ΑρχικήinetGoogle: Ιδιωτικά τα blog με σεξουαλικό περιεχόμενο στο Blogger

Google: Ιδιωτικά τα blog με σεξουαλικό περιεχόμενο στο Blogger

blog
Η Google αλλάζει την πολιτική περιεχομένου και καθιστά ιδιωτικά όλα τα blog που έχουν χαρακτηριστεί «κατάλληλα μόνο για ενηλίκους».

Η Google ειδοποιεί τους κατόχους blog στην πλατφόρμα της, το Blogger, ότι από τις 23 Μαρτίου 2015 δεν θα επιτρέπει την δημόσια προβολή περιεχομένου για ενηλίκους, δηλαδή περιεχομένου με εικόνες ή/και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου ή γραφικό με γυμνό. 

Τα blοg με την επισήμανση «για ενηλίκους» δεν διαγράφονται, καθίστανται όμως ιδιωτικά και έτσι, πρόσβαση σε αυτά μπορεί να αποκτήσουν μόνο οι χρήστες που έχουν λάβει σχετική πρόσκληση από τον blοgger.  Αυτό σημαίνει ότι από τις 23 Μαρτίου αλλάζουν αυτόματα οι Ρυθμίσεις Απορρήτου για τα blog που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο ή γραφικά με γυμνό (φωτογραφίες ή βίντεο), ακόμα και για όσα φέρουν την σχετική επισήμανση. Από δημόσια με την επισήμανση για ενηλίκους, τα blog αυτά γίνονται ιδιωτικά -το περιεχόμενο δεν διαγράφεται, αλλά πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες, οι διαχειριστές ή οι αναγνώστες που κλήθηκαν. Οι προσκεκλημένοι θα καλούνται είτε να κάνουν login σε λογαριασμό Google ή να μπουν ως «επισκέπτες» (Guest).

Σύμφωνα με την προηγούμενη πολιτική στην πλατφόρμα blogging της Google, ήταν αρκετή η σχετική επισήμανση «για ενηλίκους». Μάλιστα, η εταιρεία επιχειρηματολογούσε για την απουσία επιθεώρησης του περιεχομένου δηλώνοντας πως «…η λογοκρισία αυτού του περιεχομένου δεν συνάδει με τη φιλοσοφία μιας υπηρεσίας η οποία βασίζεται στην ελευθερία της έκφρασης.»(Πολιτική περιεχομένου του Blοgger, 24/2/2015).

Η αλλαγή στην πολιτική σχετικά με το «απαγορευμένο» για δημόσια προβολή περιεχόμενο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από τους blοgger, που μιλούν για ανεπίτρεπτη λογοκρισία από το μέσο, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να την επιβάλλει. Σημειώνεται δε, πως η Google κλείνει κατάμουτρα την πόρτα στα επίμαχα blοg, αφού τα post των ιδιωτικών blοg δεν εμφανίζονται ούτε στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google, στερώντας τους επισκεψιμότητα, και πιθανά, έσοδα.

Εξαιρέσεις στην νέα πολιτική περιεχομένου που υιοθετεί το Blοgger υπάρχουν: γυμνό που εμφανίζεται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, της εκπαίδευσης, σε ντοκιμαντέρ ή στο επιστημονικό πεδίο ή «όταν υπάρχουν σημαντικά οφέλη για το κοινό». Εντούτοις, οι κάτοχοι των blοg αυτών θα πρέπει να προσθέσουν την σχετική επισήμανση (Adult content) και να προειδοποιούν τον επισκέπτη, δίνοντάς του την δυνατότητα να μην δει το ενδεχομένως προσβλητικό περιεχόμενο. Τέλος, αν κάποιος ιδιοκτήτης θέλει να διατηρήσει δημόσιο το blοg του, θα πρέπει να αφαιρέσει το εν λόγω περιεχόμενο και να ζητήσει την επιθεώρησή του από την Google (με την επιλογή Review).

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS