Αρχικήinet10 χρόνια λειτουργίας έκλεισε το Youtube

10 χρόνια λειτουργίας έκλεισε το Youtube [Infographic]

YouTubeΤο YouTube έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 2015, 10 χρόνων! Από τα υπόλοιπα δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα 10 χρόνια λειτουργίας έχουν κλείσει επίσης τα Facebook και LinkedIn.

Ιδρυτές του YouTube είναι τρεις πρώην εργαζόμενοι της PayPal, οι Steve Chen, Chad Hurley και Jawed Karim, οι οποίοι δημιούργησαν ένα site για βίντεο με σκοπό τα online ραντεβού, έτσι εξηγείται και η επέτειος την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Η ιδέα δεν πέτυχε και στη συνέχεια το YouTube χρησιμοποιήθηκε για βίντεο σε sites δημοπρασιών, με τους χρήστες όμως να ανεβάζουν βίντεο οποιασδήποτε άλλης θεματολογίας, κάτι το οποίο οδήγησε στη σημερινή μορφή του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ενάμιση χρόνο μετά τη δημιουργία του YouTube, η Google το εξαγόρασε για το τεράστιο -την τότε εποχή- ποσό του 1,65 δισ. δολαρίων, όταν το site είχε μόλις 38 εκατ. επισκέπτες.

Σήμερα, το YοuTube διαθέτει εντυπωσιακά στατιστικά, αφού πάνω από 1 δισ. χρήστεςέχουν εγγραφεί σε αυτό και πάνω από 300 ώρες βίντεο ανεβαίνουν κάθε λεπτό σε αυτό. Και παραμένει το αγαπημένο site πολλών από εμάς, σπαταλώντας αρκετές ώρες για την προβολή των βίντεο από τα αγαπημένα μας κανάλια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα 10 χρόνια του YοuTube, κάντε κλικ στο παρακάτω Infographic και ξανά κλικ σε αυτό στη νέα καρτέλα για μεγέθυνση.

You-Tube-10-years-infographic

 

Πηγή: socialmedialife.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS