ΑρχικήsecurityDDoS επίθεση εναντίον ιστοσελίδας της κυβέρνησης του Missouri

DDoS επίθεση εναντίον ιστοσελίδας της κυβέρνησης του Missouri

Ο δικτυακός τόπος της πόλης της Columbia, επίσημης ιστοσελίδας της κυβέρνησης του Missouri, παρείχε παράτυπη πρόσβαση στους επισκέπτες του την Πέμπτη το πρωί και αυτό οφείλεται σε μια κατανεμημένη επίθεση denial-of-service (DDoS) από άγνωστο πρόσωπο.

DDoS Against Columbia City Website
Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης έως αυτή τη στιγμή, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιείται για την από τους ιδιοκτήτες υπηρεσιών DDοS ώστε να δείξουν την ισχύ του δικτύου τους.

Ο Mark Neckerman, βοηθός διευθυντή πληροφορικής, δήλωσε ότι μια μεγάλος όγκος traffic καταγράφηκε την Πέμπτη, αλλά ότι η υπηρεσία αντιμετώπισε το ζήτημα, σύμφωνα με την Columbia Daily Tribune.

Ωστόσο, έως και την Παρασκευή, οι διακομιστές web δεν ανταποκρίνονταν και δεν υπήρχε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

Η τρέχουσα πρόοδος της έρευνας είναι ασαφής αυτή τη στιγμή, αλλά το συμβάν είναι παρόμοια με ένα περιστατικό που συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014, όταν οι υπηρεσίες δεν ήταν διαθέσιμες για μια περίοδο τριών ημερών.

Αρχικά, υπήρχε η πεποίθηση ότι τα μέλη της ομάδας hacktivist Anonymous ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά κάποιο άλλο άτομο ανέλαβε την ευθύνη, που είναι γνωστό με το όνομα Bitcoin Baron και ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τους χακτιβιστές.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και αυτό το συμβάν αποτελεί μια κυβερνοεπίθεση, η μόνη συνέπειά της είναι η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες και ότι δεν υπήρξε απώλεια πληροφοριών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS