ΑρχικήsecurityΣύλληψη νεαρού μετά από απειλές στο Facebook με emojis

Σύλληψη νεαρού μετά από απειλές στο Facebook με emojis

emojis

Τα γνωστά πλέον Emojis, θεωρούνται και αυτά λέξεις και είναι αρκετοί αυτοί που τα θεωρούν ως μία πολύ σύγχρονη, μορφή ψηφιακής γραφής.

Αυτό φαίνεται να κατάλαβαν και οι αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης όταν είδαν την σελίδα Facebook του 17χρονού  Osiris Aristy από το Bushwick, του Μπρούκλιν. Ο Aristy δημοσίευσε εικόνες του εαυτού του, αλλά και emojis με όπλα και λέξεις όπως: “feel like katxhin a body right now”.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στις σχετικές εκθέσεις, δημοσίευσε επίσης και εικόνες με μικρά όπλα emojis, τα οποία σημάδευαν emoji κεφάλια αστυνομικών. Παρά το νεαρό της ηλικίας, ο Aristy έχει γεμάτο ποινικό μητρώο, με 12 συλλήψεις, για αδικήματα, όπως εγκληματική κατοχή όπλου, ληστεία και επίθεση.

Η σελίδα του στο Facebook φαίνεται ότι ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση και όταν τα emojis και άλλα μηνύματα εντοπίστηκαν οι αστυνομία τον συνέλαβε. Μεταξύ άλλων είχε κάνει και τρομοκρατικές απειλές. Η δημοσίευση συνεχίζει λέγοντας, ότι η μήνυση αφορά το εξής: «Ως αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς, ο κατηγορούμενος έχει προκαλέσει φόβο στους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, τόσο για την ασφάλειά τους, όσο για τη δημόσια ασφάλεια, και είναι συνέχεια σε εγρήγορση».

Μετά τη δολοφονία δύο αξιωματικών το περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη,  υπάρχει σίγουρα μια επαγρύπνηση των αρχών σχετικά με τις απειλές στα social media. Ο ένοχος τότε είχε δημοσιεύσει απειλές κατά των αστυνομικών στο λογαριασμό του στο Instagram.

Πώς μπορεί, όμως, η αστυνομία ή κάποιος να πει αν οι δημοσιεύσεις στα social media μπορεί να είναι πραγματικές απειλές ή όχι; Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τα social media κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να εντυπωσιάσουν όποιον μπορούν, ικανοποιώντας το εγώ τους.

Με εκατοντάδες εκατομμύρια καθημερινές δημοσιεύσεις τόσο στο Facebook όσο και σε πολλές άλλες τοποθεσίες, υπάρχουν άπειρες απειλές και κίνδυνοι. Κάθε λέξη, κάθε εικόνα και, πράγματι, κάθε emoji, θα μπορούσε να σημαίνει κάτι. Ή θα μπορούσε να σημαίνει και τίποτα.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS