ΑρχικήsecurityΠρος πώληση πιστωτικές κάρτες από το Book2Park

Προς πώληση πιστωτικές κάρτες από το Book2Park

πιστωτικές κάρτες

Μετά το OneStopParking και το Park ‘N Fly, hackers έχουν παραβιάσει τα συστήματα πληροφορικής του φορέα εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης του Αεροδρομίου Book2Park.com και έχουν κλέψει πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες των πελατών, οι οποίες είναι προς πώληση σε underground φόρουμ.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρατήρησαν τη νέα παρτίδα των καρτών που είναι διαθέσιμες στη cybercriminal αγορά και αγόρασαν κάποιες από αυτές για να βρουν το κοινό μέρος που είχαν χρησιμοποιηθεί. Ο κοινός παρονομαστής της απάτης αυτής αποδείχθηκε το Book2Park.com, μια διαδικτυακή υπηρεσία που προσφέρει θέσεις πάρκινγκ στα αεροδρόμια και στα λιμάνια  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι, τις περισσότερες φορές μια σαφή ένδειξη για το στόχο των hackers.

Η Ana Infante, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, ήρθε σε επικοινωνία με τον blogger ασφαλείας Brian Krebs σχετικά με την παραβίαση και είπε ότι η εταιρεία δεν ήταν ενήμερη ότι οι πιστωτικές κάρτες των πελατών είναι προς πώληση σε underground φόρουμ.

Ωστόσο, ενημέρωσε ότι το malware έχει ανακαλυφθεί στο server της επιχείρησης, και αμέσως ελήφθησαν μέτρα για τον καθαρισμό του συστήματος.

[alert variation=”alert-info”]«Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των πελατών μας και έχουμε αναφέρει το συμβάν στις κατάλληλες αρχές,» είπε στον Krebs, η ιδιοκτήτρια.[/alert]

Σύμφωνα με τον Krebs, η μαζική κλοπή καρτών κλαπεί από το Book2Park διαφημίζεται ως “Denarius” και ισχυρίζεται ότι πωλούνται μεταξύ $12 / €10.60 και 18 $ / €16 ανά κάρτα, τιμές υψηλότερες σε σχέση με εκείνες που είχαν κλαπεί από το OneStopParking και Park ‘N Fly, εξαιτίας του ότι εκδόθηκαν από τράπεζες στην Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή, είναι ασαφές αν οι πελάτες που έπεσαν θύματα της απάτης αυτής, μπoρούν να βρεθούν και να προειδοποιηθούν για τις πιστωτικές κάρτες τους, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS