ΑρχικήinetMicrosoft Google πλήρωσαν το White list του Adblock Plus

Microsoft Google πλήρωσαν το White list του Adblock Plus

Adblock Plus

Οι διαφημίσεις που προβάλλονται από τη Microsoft και τη Google, δε θα αποκλείονται πλέον από το δημοφιλές add-on στα προγράμματα περιήγησης, Adblock Plus, μετά από τη συμφωνία των 2 εταιρειών να καταβάλλουν ένα ποσό ώστε να αποφύγουν τα συγκεκριμένα φίλτρα.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από τους Financial Times αποκαλύπτεται, μέσω ανεπίσημων πηγών, ότι η Microsoft, η Google και η Amazon, είναι οι τελευταίες τρεις μεγάλες εταιρείες που αποφάσισαν να συνεργαστούν με το Eyeo, εταιρεία που έχει το δημοφιλές add-on αποκλεισμού διαφημίσεων, Adblock Plus, για να τοποθετηθούν σε μια λευκή λίστα που θα επιτρέπει τις διαφημίσεις μέσω των φίλτρων.

Αυτό το πρόγραμμα με τις λευκές λίστες, που είναι δωρεάν για τις μικρές ιστοσελίδες, απαιτεί από τις μεγάλες εταιρείες να πληρώσουν για την αποφυγή των φίλτρων, αλλά μόνο αν οι διαφημίσεις τους δεν είναι επιθετικές και δεν επηρεάζουν το browsing του χρήστη με οποιονδήποτε ενοχλητικό τρόπο.

Στη σελίδα FAQ στον δικτυακό της τόπο, η Eyeo αναφέρει ότι “έχουμε συμφωνία με ορισμένες ιστοσελίδες και διαφημιστές” και  “οι διαφημίσεις τους θα επιτρέπονται, δηλαδή, θα προστεθούν στην λίστα εξαιρέσεων των αποδεκτών διαφημίσεων που ενεργοποιείται από προεπιλογή.”

Ενώ η εταιρεία δεν αποκαλύπτει το όνομα των εταιρειών που επί του παρόντος είναι στις λευκές λίστες, οι διαφημίσεις του Bing της Microsoft, φαίνεται να εμφανίζονται πλέον κατά την εκτέλεση του Adblock Plus. Η προαναφερθείσα έκθεση αναφέρει επίσης ότι ένας εκπρόσωπος της Microsoft λέει ότι “θέλουμε να συνεργαζόμαστε με συνεργάτες που μοιράζονται το όραμά μας για σχετικές διαφημίσεις, αλληλεπιδράσεις με τα σωστά brands και σεβασμό στην ακεραιότητα της επιλογής των καταναλωτών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft και η Google, είναι δύο από τις εταιρείες που ακολούθησαν νομική δράση ενάντια στην Eyeo, επισημαίνοντας ότι το add-on της εταιρείας έχει προκαλέσει ζημιά 40% στην online διαφήμιση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS